Most szól:
Vezeti:
2015.03.30. Hétfő 11:13

Electric - Város és Kastély között - Yolozsváron jártunk

A hétvégén a kolozsári Electric Cityn jártunk. Waldeck és a Chase & Status uralta a színpadot, járatta a danszot! Yolozsvár-tízer következik!

Az Electric Castle Fesztivál a Kolozsvártól kb. 30 kilométerre található bonchidai Bánffy Kastélyban zajlik, idén már harmadik alkalommal. A misztikus történelmi helyszín elképesztően király vizuális megoldásoknak ad lehetőséget. Az elektronikus zenei műfajok széles skálán mozognak, a hiphop djktől a dubstepig egészen széles skálán örvendeztetik a 40-50 ezer fős állandó közönséget, mely évente egy tízessel megugorja a tavalyi felhozatalt. Ezzel jelenleg a legnagyobb erdélyi zenei fesztiválnak mondhatja magát. A helyi ifjúság körében gyakorlatilag kötelező rendezvény. Idén június végén lesz a fesztivál, a legfontosabb headliner egyelőre még bejelentésre vár, de addig is olyan nevek szerepelnek a listán, mint a Rudimental, Fatboy Slim vagy Parov Stelar.

(fotó: facebook.com/ElectricCastle) (fotó: facebook.com/ElectricCastle)

A hétvégén ennek (állítólag folytatódó) előfutára volt az Electric City, offisöl adatok szerint kb 6-7 ezren futkorásztak a live helyszín, egy hatalmas földalatti parkolóban tomboló meg a silent diszkóra berendezkedő sarkok között.

Két fellépőt emelnénk ki a felhozatalból: az egyik az überszexi Akua Naru volt, aki a soulos, hiphopos, helyenként spoken word-hoz hasonlító ópuszaival az Electric “csomagnak” folyamatosan visszatérő része, és mellesleg a slam poetry rajongóknak szintén nagy kedvencévé nőtte ki magát, nem véletlenül:

 

A másik zenekar, amely szintén kígyóbűvölő hatással bírt a közönségre, a Saint Privatból kivált Waldeck, akinek műfaji behatárolását nem merjük megkockáztatni, de a trip hop és az electro swing között sétafikál valahol, és még nem találkoztunk olyan lánnyal, aki ne imádná ☺

A rendezvény eredeti headlinere, a Morcheeba, pár héttel kezdés előtt lemondta a fellépést, mivel Skye-nak, a banda elbűvölő énekesnőjének kisbabája született.

Nem árt tudni mellesleg, hogy Kolozsváron jelenleg javában áll a bál, hiszen a kb. 100 ezer diáknak otthont adó hely 2015-ben Európa Ifjúsági Kulturális fővárosa, ezért gyakorlatilag folyamatos pezsgés uralkodik a város fölött, csak ajánlani tudjuk mindenkinek. Yolozsvár rulez! Keep in touch!

Electric City // Waldeck