Most szól:
Vezeti:
2015.07.30 Csütörtök . 16:00

Nagyon zenész: Schoblocher Barbara

A Schoblocher Barbara vezette székesfehérvári együttes 2012 nyarán alakult a Jacked brigádjából. A zenekar a 60-as évekbeli előadóktól és a modern amerikai dalszerzőktől veszi az inspirációt. Bluesos, countrys elemekből építkező zenéikre keresték a tökéletes énekesnőt, akire Barbi személyében találtak rá.

A zenekar neve nyilván a Blaha Lujza térből meg az amerikai déli zenék iránti rajongásból ered. Barbi amúgy a jazz tanszak folyósólyán botlott bele Jancsó Gáborba, a zenekar basszusgitárosába.

Egy interjúban Gábor arról beszél, hogy jó volt végre a jazz-tanoncok körében olyan emberrel is találkozni, aki nincs kizárólagosan elkötelezve a stílus iránt, nem zár ki újabb lehetőségeket. Elhívták Barbit egy próbára, és ettől kezdve minden ment magától. A vicces az volt, hogy az énekesnőnek csak a próba végén esett le, hogy a Jacked együttes reinkarnált projektjébe csöppent.

Schoblocher Barbara a Fehérvár Hangja tehetségkutatón tűnt fel 2011-ben, azóta énekelt már a Morcheeba előtt, tavaly pedig beválogatták együttesével a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóba, sőt az Akusztik sorozatban is szerepeltek.

A tervek szerint a zenekar 2015-ben mutatkozik be nagylemezzel. De erről már hadd meséljen személyesen!