Most szól:
Vezeti:
2015.04.27. Hétfő 16:11

Hallgasd meg! Pátkai Rozina Akusztik


Hallgasd meg a teljes koncertet ITT!

Az éneklés tulajdonképpen hobbiként jött az életembe. Két diploma, két gyerek után…

A jelenleg Spanyolországban élő Pátkai Rozina temperamentumát olasz dédanyjától, muzikalitását pedig dédnagynénjétől örökölte, aki éppenséggel Triestben volt operaénekesnő.

Rozina volt vívóbajnok, tanult szobrászatot, kacsingatott a színészet felé, és csak ezek után döntött úgy, hogy jazz-énekes lesz. Jelenleg épp flamencót tanul egy kis faluban. Megjegyezzük, az egész család döbbenetes: Rozina testvére például snowboard bajnok filozófus!

A bossa nova feldolgozások után, idén jelent meg első saját lemeze, a Samba Chuva, elsősorban Tóth Mátyás gitáros témáira épülve. A debütáló kislemez az eddigiektől eltérő, egyedi hangvételű zenei anyag, portugál és angol nyelvű saját szerzeményekkel. A portugál szövegeket a József Attila-díjas Bán Zsófia, az angol szövegeket Pátkai Marcell írta. A kislemezt Helik Hadar, Grammy-díjas hangmérnök vezetésével rögzítette a zenekar.

Pátkai Rozina egy tucat díjat söpört be a világ legrangosabb zenei fesztiváljain.  Legközelebb május 26-án a Budapest Music Centerben (BMC) lép fel, ahol – és CSAK OTT! – lesz megvásárolható a korlátozott számban megjelenő sokat emlegetett kislemez!

Pátkai Rozina és Tóth Mátyás (Fotó: facebook.com/rozinapatkai) Pátkai Rozina és Tóth Mátyás (Fotó: facebook.com/rozinapatkai)

A Pátkai Rozina Quintet jelenlegi felállása:

Pátkai Rozina - ének

Pecze Balázs - trombita

Tóth Mátyás - gitár

Soós Márton - nagybőgő

Cseh Balázs - dob