Most szól:
Vezeti:
×
2015.07.08 Szerda . 15:54

Újabb részlet az AMY-ből: Így készült a Back to Black!

Újabb részletett szivárogtattak ki az Amy Winehouse sztoriból. A klip a Back to Black stúdiófelvételeiről mutat be jeleneteket, és megtudhatunk pár kulisszatitkot az Amy viharos párkapcsolatáról, mely a dalt ihlette...

 

Már csak egy nap van hátra az Amy - Amy Winehouse sztori hivatalos bemutatójáig. A pár órája kiszivárogtatott klipben láthatjuk a Back to Black dal felvétele közben. a Jelenet egy 2006-os New York-i studiózásra pörög rá.

"Olyan érzésem volt, mintha a szavak forognának körülöttem" - mondja Amy a részletben. "Amikor írsz egy dalt, emlékezned kell, hogy hogy éreztél az adott pillanatban. Talán még arra is kellemlékezned, hogy éppen milyen idő volt akkor. Arra is kell emlékezned, hogy a párod, a múzsád nyakának éppen milyen volt az illata abban a percben."

Asif Kapadia filmje nagyrészt arhív felvételekből dolgozik. A felvételek gyűjtésekor a stábnak fülébe jutott, hogy valaki forgatott azon a studiózáson, és ezt a felvételt sikerült szerencsésen megkaparintaniuk.

A film ellen Amy közvetlen környezetéből nagyon sokan háborognak. Mark Ronson, akinek a New York-i studiójában készül a felvétel viszont így védi meg az Amy Winehouse sztorit: "A leg tiszteletreméltóbb a filmben, hogy pontosan azt helyezi előtérbe Amy-ből, amiért elsősorban igazán híres lett: ez pedig az, hogy egyszerűen egy zseniális művész volt. Ezt még én is hajlamos voltam elfelejteni. Hajlamos vagyok elfelejteni, hogy amikor zongorán a dallamot feljátszottam neki, rá egy órára készen állt a szöveggel. Megállt az eszem... Az emberek képtelenek manapság ekkora dalszövegeket írni."

(Forrás: Rolling Stone)