Most szól:
Vezeti:
×
2015.07.13 Hétfő . 11:17

Petőfi Top 50 >> Bál az Operában

Az 1984-es albumot Bornai Tibor és Márton András, illetve Nagy István Steve társaságában Babucs Kriszta mutatta be október 29-én, amit szerdán 21 órától újra meghallgathattok a Kultúrfitneszben!

Ahogy a Heaven Street Seventől a Jazz vagy a Bródy János-féleHungarian Blues, úgy a Bál az Operában is megtévesztő cím, hiszen a KFT legfeljebb amolyan groteszk, már-már paródiaszerű megközelítéssel él a műfaj irányában. A különböző újhullámos együttesek (The Cars, Devo, The Police) bűvöletében induló négyes az 1981-es Táncdalfesztiválon tűnt fel a Bábu vagy című dallal, majd nem sokkal később jött a Macska az úton album, illetve annak folytatása, a slágertelen Üzenet a liftből.

A dalszerzői véna aztán a következő lemezre eredményezett újabb gyöngyszemet, az Afrikát, mely valószínűleg az elmúlt harminc év legtöbbet játszott magyar dala. A Bál az Operában persze nem csak emiatt maradt emlékezetes, hiszen ott van még rajta a bravúros dallamvezetésű címadó dal, a Maldoror a rémkirály, aDzsungelharc vagy a Piroska és a Farkas. A kerek jubileum alkalmából a KFT nemrég az A38 Hajón teljes egészében eljátszotta az albumot.

KFT – BÁL AZ OPERÁBAN (Hungaroton, 1984)

Bál az Operában

Maldoror, a rémkirály

Rózsák Valériának

A szomorú szerelmek hercege

Magányos bábfigurák

Afrika

Dzsungelharc

Alkalmatlan vagyok

Színes álarc a lelkemen

Piroska és a Farkas