Most szól:
Vezeti:
2015.07.30 Csütörtök . 20:26

Így szól 1000 zenésszel a Learn To Fly

Egy Cesena nevezetű olasz városkának a parkjában a minap összegyűlt 1000 zenész, hogy együtt eljátssza a Foo Fighters Learn To Fly című gigaslágert, így megkérve Dave Grohl zenekarát arra, hogy a közeljövőben koncertezzenek a városukban.

A Rockin’1000 névre keresztelt kezdeményezés méltóan viseli az olasz woodstock megjelölést. Múlt vasárnap Cesana városkájának legnyugodtabb és legzöldebb parkja több száz gitártól, dobtól, basszertól és énekhangtól volt hangos és zajos. A kiválogatott zenészek között találunk 9 éves dobospalántát, 65 éves bluesmant, egy csupa zenészekből álló családot, és Marco Sabiu zenészt, zeneszerzőt, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kyle Minogue, Tanita Tikaram, Luciano Pavarotti, Ennio Morricone és a Take That. A maestro vezényletével megszületett minden idők legnagyobb, legtöbb zenészt felvonultató koncertje, előadása, amellyel azonnal Guiness-rekordot állítottak fel.

Az akció, amelyre egy évig készültek és gyakoroltak, elsődleges célja azonban nem a rekord felállítása volt, hanem egy üzenet, bók, gesztus és kérés Dave Grohl és a Foo Fighters felé, hogy legyenek olyan kedvesek Cesena városában koncertezni.

Forrás: rockit

Véleményed van? Akkor nyomd!