Most szól:
Vezeti:
2015.09.10 Csütörtök . 11:11

Junkies Akusztik

Csütörtökön este 21 órától újra Akusztik a Petőfi Rádióban. Első zenekarunk a Junkies.

Az együttest eredetileg a Jack Daniel's zenekarból kivált Somogyi Csaba gitáros alakította Csordás Tibor énekessel és Barbaró Attila gitárossal, akikhez – Demők Pétert és Gürtler Zsoltot váltva – hamarosan az Egyesült Államokból hazatérő Riki Church basszusgitáros és Somogyi "Jódli" József dobos csatlakozott, de első, Rock 'N' Roll című albumuk megjelenése után további tagcseréken esett át a zenekar.

A mai Junkies történetét így Szekeres András énekes 1994-es belépése óta, illetve a még ebben az évben megjelent Káros az egészségre albumtól számítjuk – az együttesben az énekes mellett azóta is Barbaró Attila és Riki Church az állandó tagok (a korábbi csapatból Jódli is kilépett két lemez után).

Ebben a felállásban jelentették meg a ’94-es „debütalbum” után nagyjából kétévente újabb sorlemezeiket, egyre nagyobb rajongótábor előtt játszva, így 1999-es Tabu lemezük megjelenése után például már a Sziget nagyszínpadán léptek fel. 2006-ban aranylemezt kaptak a majdnem tíz évvel korábban megjelent Nihil album tízezer eladott példánya után, valamint Bánfalvi Ákos tollából megjelent a Nagy mesekönyv, amely a Junkies történetét mutatja be. 2011-ben remek Akusztik-koncertet adtak a Rádió 8-as stúdiójában, 2012-es Nincs Pardon című daluk pedig hetekig vezette a Petőfi TOP30 listáját.

Bár az elmúlt 20 évben 10 lemezt is bemutatott a zenekar, és a stílusuk is sokat finomodott a kezdeti évekhez képest, a zenekar érthető módon nagyon büszke a Káros az egészségre albumra.

Junkies Akusztik csütörtökön este 21 órától a Petőfi rádióban!