Most szól:
Vezeti:
2015.09.23. Szerda 12:32

Slayer a Rock Zónában

Szeptember elején tizenegyedik stúdióalbumával tért vissza egy elég kemény időszak után a thrash metalt 30 éve képviselő Slayer. Az album címe Repentless, amelyről a címadó dalt hozzák el a szerda esti Rock Zónába és amelynek klipjében - elsősorban horrorfilmekből - ismert színészeket találunk vagy éppen a Machete-t alakító Danny Trejot.

A Repentless album több szempontból is egy újjászületés a Slayer életében. Jeff Hanneman gitáros 2013-ban bekövetkezett halála alapjaiban változtatta és kérdőjelezte meg az anyazenekar jövőjét, további életét. Tom Araya énekes-basszusgitáros a történtek kapcsán akkor azt nyilatkozta, hogy 30 év után szó szerint újra kell kezdeniük mindent, ami Gary Holt (Exodus) gitáros és Paul Bostaph dobos - aki 2001-ben már szerepelt a God Hates Us All lemezen- érkezésével meg is történt, így velük kiegészülve elkészült a 2011-ben elkezdett Repentless stúdióalbum.

A lemez címadódalához készült klip egy börtönlázadást mutat be a Slayerhez méltó kegyetlenséggel és brutalitással. A klip rendezője BJ McDonnell operatőr és horrorfilm rendező, aki olyan legendás karaktereket megformáló színészeket sorakoztatott fel a Slayer klipjében, mint Derek Mears (Predators, Friday The 13th), Tyler Mane (Halloween), Jason Trost (Hatchet III), Danny Trejo (Machete, From Dusk Till Dawn), Tony Moran (Halloween's Michael Myers, American Poltergeist), Sean Whalen (Men In Black, Halloween II) és Vernon Wells (Mad Max 2, Commando, Weird Science).

Tracklist:

Slayer - Repentless

Burn Halo - Fuck You

Cadaveres - A képlet

Hollywood Vampires - Whole Lotta Love

End of Paradise - Az én háborúm

Amorphis - Under the Red Cloud

Gamma Ray - Man On A Mission (1995)

Stratovarius - My Eternal Dream

Exodus - Piranha (1985)

Magor - Nem kértem

Melvins - Honey Bucket

Soilwork - Distance (2005)

Nile - Lashed To The Slave Stick - fellépő

Six Feet Under - Gruesome