Most szól:
Vezeti:
×
2015.10.19 Hétfő . 16:47

"StereoCast" - Hallgasd újra kedvenc koncertjeidet!

Egy vadonatúj applikáció, amelynek köszönhetően a koncert után azonnal csúcsminőségben hallgathatjuk újra magát a koncertfelvételt úgy, hogy a fellépő zenekar és a helyszín is jól jár vele.

A Spotify, Deezer és TIDAL szolgáltatások megjelenése és piacra törése óta más értelmet nyert a zenehallgatás. Kérdés, hogy ezen a bulin ki nyert a leginkább. Sokan ellenzik, rengeteg zenész kivan bukva és komoly kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy valójában mennyi bevétele van egy előadónak egy dal letöltése után.

A legendás producer és zenész Charles Koppelman és a hasonló kvalitásokkal rendelkező Lofey a New York-i SIR Stúdió közreműködésében egy, a fentiekhez hasonló ügy mellé álltak és október 8-án piacra dobták a StereoCast applikációt, amely egy lehetséges üzleti modell és megoldás a koncertfelvételek legális rögzítésére, megvásárlására és visszahallgatására, amellyel mindegyik fél jól jár.

Pontosan mit tud és mire jó a StereoCast alkalmazás?

Az ingyenesen letölthető applikáció elsődleges funkciója, hogy összekapcsolja a 1) koncertező zenekar – 2) az esemény helyszíne – 3) a koncertre látogató rajongó hármasát egymással. Ok, de mégis hogyan? Úgy, hogy mindhárom félnek minőségi szolgáltatást kínál és nyújt. A rajongó letölti az appot, amely onnantól kezdve jelzi a felhasználónak, hogy legközelebb hol lesz olyan koncert, amely regisztrálva van a StereoCast felületén. Egy idő után - merthogy nincs még két hete sem, hogy él ez a dolog – nagy eséllyel a legtöbb koncertesemény fel lesz töltve a rendszerbe, így simán tudunk majd olyan helyszínt és koncertet választani (remélhetőleg Magyarországon is), amire szívesen elmegyünk a haverokkal. Amennyiben ez sikerült, lehetőségünk lesz azt a bizonyos koncertet, pontosabban magát a koncertfelvételt csúcsminőségben letölteni, megvásárolni, akár már előre is. Vagyis, ha beindul(t) a stereocast-biznisz, akkor a koncert közben, a harmadik élő szám alatt már meg is jelenik a lejátszó felületünkön az első két dal, de ami a lényeg, hogy innentől kezdve bármikor újrahallgathatjuk azt a koncertet, vagyis újra átélhetjük azt az egyszeri és – ezek szerint nem – megismételhetetlen élményt.

Miért éri ez meg a zenekarnak és magának a helyszínnek?

A nagyon is rafkós üzleti modellre épülő alkalmazás ugyanannyit nyújt a kiszolgálónak, mint a felhasználónak. Vagyis, az érintett zenekarnak és helyszínnek ugyanúgy regisztrálnia kell magát a StereoCast rendszerébe, ezzel hozzájárulva és elfogadva azt, hogy azon a bizonyos helyszínen annak a bizonyos zenekarnak a koncertfelvétele rögzíthető, letölthető és visszahallgatható. Hogy ez miért éri meg nekik? A fellépő zenekarok minden egyes letöltött koncertdal után 30% jutalékot kapnak, míg a koncerteknek teret biztosító helyszínek, lokálok, nagyszínpadok 15%-ot.

A puding próbája az evés

Mi is kipróbáltuk. Facebookos vagy emailes bejelentkezés után összesen egy koncertet dobott ki az app: Marc Anthony & Carlos Vives október 24-25-ei Los Angeles-i koncertfelvételei már most megvásárolhatóak 30 euróért, miközben egy folyamatosan pörgő digitális óra jelzi, hogy még 108 óra és 15 perc van ennek a bizonyos koncertnek a kezdéséig.

Forrás: stereocast.com

Véleményed van? Akkor nyomd!