Most szól:
Vezeti:
2015.10.22. Csütörtök 13:56

7 felismerhetetlenségig elmaszkírozott színész

Mutatunk nektek hét színészt, akiket szinte a felismerhetetlenségig elmaszkíroztak. Némelyikük talán meglepetést is okoz, mert nem tudtátok ki lapul a maszk mögött.

Amikor arról hallunk, hogy a színész beleéli magát egy szerepbe, az nem csak arról szól, hogy újra meg újra átolvassa a szövegkönyvet. Sok esetben ellátogatnak a megformált személy szülővárosába, házába, megtanulják a mimikáit egy személynek. Van amikor alig kell változniuk, és van amikor teljesen ki kell lépniük saját személyiségükből és komfortzónájukból. Vannak olyan színészek, akik leghíresebb, sokszor díjjal is jutalmazott szerepükben felismerhetetlenek voltak. Íme hét olyan szerep, ami teljes átváltoztatást igényelt.

John Travolta, mint Edna Tunblad – Hajlakk

Nem szokatlan, hogy John Travoltát énekelni és táncolni látjuk egy filmben, viszont az már szokatlan, ha mindezt nőként teszi. Travolta bevállalta, hogy a 2007-es Hajlakk című filmben a főszereplő kedves, pörgős és nagyon izgatott anyukáját eljátssza. Kapott egy jó nagy parókát, kebleket és egy "kevés" hájat is, de leginkább a színész sármja és popót rázó egyénisége tette felejthetetlenné ebben a szerepben.

Emma Thompson, mint Nanny McPhee – A varázsdada

A színészi átalakulások nem ismernek lehetetlent. Emma Thompson zseniálisan alakította Nanny McPheet, a kedves, okos, de nagyon következetes nevelőnőt, aki varázserejével és szeretetével kezébe veszi hét gyermek nevelését. Emmát nem nehéz elképzelni egy okos és kedves nevelőnő szerepében, de láttad már Nanny McPhee-ként? Inkább boszorkának néznéd. Nagy karvaly orr néhány bibircsókkal megspékelve, plusz egy óriás foggal, ami állandóan kilóg a szájából. Csak Emma Thompson tudta ezt a külsőt kedvessé tenni.

Tom Cruise, mint Les Grossnan – Trópusi vihar

theguardian.com-shutterstock_136958477

A 2008-as Tropic Thunder című filmben, nem sok színész néz úgy ki, mint önmaga. A film olyan színészekről szól, akik egy vietnami háborús filmben játszanak. Bár Robert Downing Jr. maszkja két órán keresztül készült, mégis a Tom Cruise által alakított Les Grossnan vitte a pálmát. Cruise egy kövér, öreg és kopasz férfit testesített meg, aki testszőrzetből sem szenvedett hiányt. Tom, aki általában megnyerő külsejének megfelelő szerepeket kap, most egy kellemetlen és elviselhetetlen embert játszott el. Olyan meggyőző volt az alakítása, hogy sokan nem is tudták, hogy Les Grossnan külseje Tom Cruise-t takarja.

Johnny Depp, mint Whitey Bulger – Fekete mise

youtube.com-shutterstock_186895952

A 2015-ben megjelent Black Mass főszereplője, Whitey Bulger az ír származású hírhedt bostoni maffiózó. Csak úgy, mint Tom Cruise a Trópusi viharban, Deppnek is egy kopasz, kövér figurát kellett hoznia rohadó fogakkal. Depp felismerhetetlen volt, de nem csak külsőleg. Zsenialitásának köszönhetően járása és ízes bostoni akcentusa is megtévesztett mindenkit. A színész mindig is szeretett különleges karaktereket eljátszani, csak nehéz elhinni, hogy Ollókezű Edwardot, Jack Sparrow-t és Whitey Bulgert egy fából faragták. Hiába, erre csak Johnny Depp képes.

Gary Oldman, mint Mason Verger – Hannibál

lifedrivesme.com-shutterstock_122719936

Ha el akarsz megint borzadni, akkor nézz meg néhány fotót ebből a filmből. Kétségtelen, hogy Oldman jól hozta a gyomorforgató figurát. A Bárányok hallgatnak 2001-ben vetített részében Oldman, mint Hannibál egyik áldozata jelenik meg. Karaktere viszont nem egy kisangyal. Tolókocsihoz kötött deformált figura, aki nem mellesleg gyermekmolesztáló. A kinézetéről ne is beszéljünk. Nincs szemhéja, ajkai, vagy arca. Oldman állítólag saját maga számára is felismerhetetlen volt a filmben.

Jim Carrey, mint Grinch – Grinch

fanpop.com-shutterstock_258103748

A 2000-ben vetített Grinch, Dr. Seuss (író, ő rajzolta meg az eredeti Grinchet) karácsonyi klasszikusa hatalmas sikert hozott a mozikban. Nem lehetett előre tudni, hogy milyen visszhangja lesz a filmnek, hiszen a Dr. Seuss által leírt mesevilág és karakterei olyan csodásak, hogy kérdéses volt, a színészek mennyire tudnak eggyé válni ezekkel a híres figurákkal. Jim Carrey kapta Grinch szerepét, így teljes átalakításon esett át. Zöld hajat kapott, plusz a tipikus Grinch féle arcberendezést. Carrey talán az egyetlen színész, akinek nem okoz gondot megbirkózni egy ilyen feladattal, hogy ő irányítson és ne a jelmez. Mindig kockázatos hozzányúlni egy klasszikushoz, de Carrey-nek sikerült.

Ralph Fiennes, mint Lord Voldemort – Harry Potter

potterpedia.wikia_.com-shutterstock_317295284

Ralph Fiennes szerepelt már szatírikus vígjátékban, drámákban, szuperhősökről szóló filmben, így bebizonyította, hogy tehetségének nincsenek határai. Harry Potter előtt viszont a fiatalok nem igazán ismerték. Az ikonikus filmsorozatban Fiennes Lord Voldemort szerepét játssza, azt a figurát, akit imád utálni a világ. Áttetsző bőrrel, orr nélkül nehéz úgy nézni Fiennes karakterét, hogy nem kezdünk el fuldokolni a színész helyett is. Nem gondolnánk, hogy Hollywoodban bárkit is fel lehetne ismerni orr nélkül. Lord Voldemort kopasz figurája kétségtelenül az egyik legrejtélyesebb karaktere a filmtörténelemnek.

Forrás: TheRichest