Most szól:
Vezeti:
×
2015.11.24 Kedd . 16:30

Will Smith Tarantino miatt utasította el a Django főszerepét

Smith azért mondott le a sikeres film főszerepéről, mert Tarantino „kreatív rendezői munkája” ütközött az ő nézeteivel a sztorit illetően.

2012 egyik legnagyobb kasszasikere mindenképpen a „Django elszabadul” című alkotás volt, mely 425 millió $ értékű bevételt hozott világszerte – ezzel pedig elfoglalta a trónt Tarantino sikerfilmjeinek listáján. 2013-ban 5 Oscar-díjra is jelölték a produkciót, és Christoph Waltz el is vitte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát.

A címszereplő, Django szerepét Jamie Foxx játszotta kifogástalanul, ám eredetileg Will Smith számára lett szánva a karakter alakítása.

Valószínűleg Smith most már bánja, hogy nem vállalta el anno a film egyik kulcsszerepét, de a színész állítása nem ezt sugallja.

A kreatív rendezői munka miatt nem vállaltam a szerepet. Számomra ez egy tökéletes sztori, ami minden színész álma: a férfi akár ölni is megtanul azért, hogy visszaszerezze rabszolgasorsba kényszerült feleségét. Az ötlet tökéletes. De Tarantino és én nem tudtunk megegyezni” – jegyezte meg Smith a The Hollywood Reporter számára adott interjújában.

„Nagyon szerettem volna részt venni a film munkálataiban, de úgy éreztem, hogy ennek egy szerelmi történetnek kell lennie, és nem egy bosszúhadjáratnak. Nem az erőszak a válasz. Mindig a szerelem a győztes taktika.”

Bár kíváncsiak lennénk Will Smith alakítására, Jamie Foxx színészi játéka úgy volt tökéletes, ahogy az a vásznon megjelent, így utólag talán szerencsés is volt a szereposztás.

Forrás: NME