Most szól:
Vezeti:
2016.02.10 Szerda . 23:43

Körülnéznél Jimi Hendrix otthonában?

Mostantól megteheted, ugyanis renoválás után megnyitották a zenei géniusz londoni otthonát a nyilvánosság előtt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Jimi Hendrix otthona megnyílik a nyilvánosság előtt. A zenész lakását azóta helyreállították, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint amilyen a 60-as években volt. Az ünnepélyes megnyitó egy két éves felújítás és 3,4 millió dolláros projekt eredménye. Ez az egyetlen Jimi Hendrix ingatlan a világon, ami a nagyközönség előtt is nyitva áll.

Hendrix 1968 júliusában költözött a londoni ingatlanba. A Handel és Hendrix  kiállítás Jimi londoni életét követi nyomon 1969-ig.

Alistair Stranack, a Handel House Trust elnöke elmondta, hogy azt remélik, hogy Jimi Hendrix lakásának megnyitása lehetőséget ad az embereknek, hogy betekintsenek ennek a nagyszerű zenésznek az életébe és munkásságába. „ Hendrix baráti körének köszönhetően hűen adhattuk vissza, milyen is lehetett az élet a Brook Streeten az ő idejében. Amilyen öröm volt dolgozni Jimi hálószobáján, olyan öröm most mindezt átadni a közönségnek.”

A legtöbb segítséget Kathy Etchingham adta, Jimi egykori barátnője, aki abban az időben együtt is élt Jimivel. Kathy mint főtanácsadó elárulta, hogy Jimi nagyon pedáns és rendszerető ember volt.

A lakást Kathy találta kettejüknek, míg Jimi New Yorkban dolgozott. Két turné között viszont a zenész szívesen rendezgette, díszítgette saját ízlése szerint a lakást. Kathy elmondása szerint Hendrix egyszer azt mondta neki: „Ez az első igazi saját otthonom.”

Forrás: mirror

Címlapkép: Facebook