Most szól:
Vezeti:
2016.02.25. Csütörtök 10:50

Adele a 2016-os Brit Awards egyik nagy győztese

Feburár 24-én került megrendezésre a londoni O2 Arénában a The Brit Awards 2016. Az est abszolút győztese Adele volt, aki négy díjat is bezsebelt a gálán. Mutatjuk a további nyerteseket és a díjátadó kiemelkedő eseményeit!

A The Brit Awards 2016 díjátadón Adele lett az idei év legjobb brit női előadója, a 'Hello'-val övé a legjobb brit dal, a '25' lett a legjobb brit album, valamint a világsiker díjat is az énekesnő kapta. Adele köszönőbeszéde közben többször is elsírta magát, és kihangsúlyozta, hogy hihetetlenül hálás mindenkinek, aki támogatja őt, mert sohasem gondolta volna, hogy a mélypontja után újra visszatérhet a színpadra.

A díjátadón fellépett a Coldplay 'Hymn For The Weekend' című dalukkal, valamint James Bay és Justin Bieber, akik a 'Sorry'-t és a 'Love Yourself'-et adták elő. Rihanna két dalt is eljátszott 'Anti' című lemezéről, a 'Consideration'-t és a 'Work'-öt, melyhez Drake is csatlakozott. Az est során Jess Glynne, a Little Mix, The Weekend és Adele is színpadra állt.

Lorde a nemrég elhunyt David Bowie előtt tisztelgett a Life On Mars című dallal, ami sokak szerint még Lady Gaga Grammys produkcióján is túltett. A díjátadó ikonikus figurája egyébként Bowie lett, munkásságát posztumusz díjjal ismerték el, melyet Gary Oldman vett át.

A Brit Awards 2016-os nyertesei:

Legjobb brit férfi előadó: James Bay

Legjobb brit női előadó: Adele

Legjobb brit banda: Coldplay

Legjobb brit új előadó: Catfish And The Bottlemen

Legjobb brit dal: Adele - Hello

Legjobb brit lemez: Adele - 25

Legjobb brit videoklip: One Direction - Drag Me Down

Legjobb nemzetközi férfi előadó: Justin Bieber

Legjobb nemzetközi női előadó: Björk

Legjobb nemzetközi banda: Tame Impala

Világsiker: Adele

Ikon: David Bowie

Forrás: NME

Címlapkép: MTI/AP/Joel Ryan