Most szól:
Vezeti:
×
2016.02.25. Csütörtök 18:52

Remixverseny – íme a zsűri kedvencei!

A Petőfi Extra adásaiban értékelte A Dal Remixversenyre érkezett munkákat a zsűri több tagja. Eredményhirdetés péntek reggel 7 óra után a Talpra magyarban!

Hogyan lehet kreatívan hozzányúlni A Dal eredeti dalaihoz? Alkalmas lehet-e egy remix arra, hogy megszerettesse az eredeti felvételt? Erről beszélt A Dal Remixverseny több zsűritagja is a Petőfi Extra e heti adásaiban.

Fekete Laci, a Selector házigazdája egy friss stílusokat tradicionális hangszerekkel ötvöző Mushu-remixet és egy basszusban ízlésesen megerősített Maszkura-átdolgozást emelt ki a több mint kétszáz beérkezett remix közül, Juhász Bálint, az Egy estém bárhol műsorvezetője pedig két Karmapolis-átdolgozást értékelt a kiemelkedőnek. Roberto Rios és Dan Sparks house remixét kifejezetten bulizóknak ajánlotta, Louis Fabian nu-disco átdolgozását pedig korai Madonna dalhoz hasonlította, értékelve a merész újrahangszerelést.

Maszkura- és Karmapolis-átdolgozásokat emelt ki Kovács Jeromos, azaz DJ Wondawulf is, az In Medias Bass műsorvezetője. Ioco ono Maszkura remixében például azt értékelte, milyen finoman játszott rá az eredeti dal jazzes, hip-hopos hangulatára, ellentétben a The Couple átdolgozásával, akik egy merészebb drum 'n bass remixszel jelentkeztek a versenybe. A Karmapolis-átdolgozások közül a telítettebb, moombahtonra emlékeztető hangzást értékelte Simon B. remixében, Trusssst' munkájában pedig – különösebb magyarázat nélkül – a vegytiszta house-t.

A Dal 2016 adásaival párhuzamosan meghirdetett pályázatnak ugyanakkor Borcsik Attila Izil és Kővári Gábor zenei szerkesztőkkel együtt összesen öt zsűritagja volt, így a fenti felsorolás egyelőre keveset árul el a végeredményről - de erre sem kell sokat várni.

A Dal Remixverseny eredményét péntek reggel 7 óra után jelenti be Buda Márton a Talpra magyarban!

A zsűritagok értékelései már visszahallgathatók a Petőfi LIVE-on, a Petőfi Extra podcastokban, a versenyre beérkezett több mint 200 remix pedig meghallgatható a #dalremix hashtagre keresve a SoundCloudon!