Most szól:
Vezeti:
2016.02.27. Szombat 11:24

Nagyon Zenész receptek

Ezentúl Nagyon Zenészeink osztják meg veletek kedvenc ételeik és ínycsiklandó desszertjeik receptjét a Más-nap Petőfivel című műsorban a Petőfi Rádióban! Ha lemaradtál az adásról, itt visszanézheted a finomabbnál finomabb falatok receptjeit.

Szekeres András Sztroganov receptje:

"Nálunk otthon ez nagyon alap kaja volt, mivel hogy anyám orosz, az ottani ételek gyakran előfordultak. Itthon is lehet étteremben sztroganovot enni, de azt Stoganoffnak írják, mert úgy előkelőbbnek tűnik. Én azt mutatom, ahogy mi csináljuk. Marhahús (anyám combból készítette rendszerint, de én inkább valami szaftosabb részből, pl. lábszár, de persze bélszínből se lehet nagyon ocsmány) csíkokra, nem kockákra, de még előtte indokolatlanul sok hagymát meg kell fonnyasztani olajon: 70-80 deka húshoz 3 közepes fejet nagyjából. Ha ez megvan, akkor mehet rá a hús, só, bors, ha elforrt a leve, öntök rá vizet, hogy ellepje. Paradicsompüré, nagyjából egy kis konzerv, aztán letakarjuk, és türelmesen várunk, míg félig megpuhul. Ha ez megtörtént, akkor jön a képbe a legnagyobb meglepetés: a sós vizes uborka. Kovászos is jó, ha nincs más, csemege nem igazán, a legjobb a sós vizes. 70-80 dkg húshoz, kb. 4-5 közepes darab szintén csíkokra vágva, mehet bele. Ha a hús is megpuhult, és az uborka se ropog már, akkor már csak annyit kell tennünk, hogy 2 dl tejfölt elkeverünk a sztroganovunkban, rottyan egyet, és kész van. Sültkrumpli dukál mellé, a mirelit halálos bűn, adjuk meg a módját, a konyhámban még Lukács Lacival is pucoltunk krumplit, nem olyan nagy ügy. Jó étvágyat hozzá, elronthatatlan!"

Singh Viki nagymamájának Leöntött receptje:

"2 doboz babapiskótát összetördelek apróra, ráspriccelek egy kis rumot. Ezután felteszek forralni 1 vagy 1,5 liter tejet, amiből előtte elkülönítettem kb. 1,5-2 dl-t. Amíg felforr a tej, addig az elkülönített hideg tejbe beleteszek 4-5 tojás sárgáját, 8 evőkanál cukrot, a vanília kikapart belsejét (ha nincs, akkor 3-4 db vaníliás cukrot) és 1,5 kanál lisztet. Ezt jól összekeverem. A felforrt tejet leveszem a tűzről, majd óvatosan, lassan beleöntöm a hideg, lisztes-tojásos tejet; folyamatos keverés mellet, lassú lángon felfőzöm,hogy besűrűsödjön. Aztán ráöntöm a babapiskótára. Azonnal a tetejére kanalazom az előzőleg gőz felett, 4 kanál cukorral felvert fehérjét, amibe a felverés végén még tettem gyümölcsöt vagy lekvárt (tovább verem egy kicsit), azonnal lefedem. Ha kihűlt, berakom a hűtőbe néhány órára."

Odett lecsó receptje:

odettlecso

2 közepes vöröshagyma

1 szál enyhén csípős házikolbász

6-7 paradicsom

6-7 paprika

"Mikor elkészült a végén egy kis fetasajtot szoktam rámorzsolni, de a petrezselymet sem sajnálom róla."


Meghallgatom Odett receptjét
Lábas Viki virslis palacsinta receptje:

Lábas Viki a Margaret Islandből a Virslis palacsintára esküszik,ha éppen farkas éhesen haza esik egy-egy koncertről.


Meghallgatom Viki receptjét