Most szól:
Vezeti:
2016.03.18. Péntek 17:01

Vanília égbolt a vasárnapi Filmklubban!

2001 egyik legnagyobb sikerfilmjével készülünk vasárnapra, de addig is következzen néhány érdekesség róla!

A sztoriról

Úgy tűnik, David Aames (Tom Cruise) varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

Érdekességek

- A Vanília égbolt az 1997-es Nyisd ki a szemed c. spanyol művészfilm feldolgozása, melyben szintén Penélope Cruz szerepelt.

- Cruz és Tom Cruise a forgatáson jöttek össze.

- Kurt Russel úgy vállalta el a szerepet, hogy el sem olvasta a forgatókönyvet.

- Russel szerepére Michael Keaton, Harrison Ford és Alec Baldwin is esélyes volt.

- Az 'I Fall Apart' című számot Cameron Diaz énekelte fel a zenei albumra, előadóként pedig 'Julianna Gianni' szerepel - ez karakterének neve.

- Diaz szerepére Kate Hudson és Maggie Gyllenhaal is esélyes volt.

- Egy cameo erejéig Steven Spielberg is beugrott: ő David születésnapi partiján az egyik vendég, baseball sapkában.

A film után Buda Marci Patocska Olivérrel és Gáspár Lacival beszélget a látottakról, vasárnap 21 órától mindenkit várunk szeretettel!