Most szól:
Vezeti:
2016.05.17. Kedd 19:04

Petőfi Zenei Díj 2016 Szabályzat

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (1037 Budapest, Kunigunda útja 64., MTVA) és a VOLT Produkció Kft. (1033 Budapest, Hajógyári sziget 23796/58 hrsz.) (az MTVA és a VOLT Produkció Kft. együtt az Alapítók) közösen díjat alapítottak „Petőfi Zenei Díj” név alatt, amely évente kerül odaítélésre a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő képviselőinek.

A jelen dokumentum a 2016. évi Petőfi Zenei Díj  (a Díj) ajánlási és kiválasztási szabályzatát tartalmazza.

I. Ajánlás a Díjra

 1. Az Alapítók szándéka értelmében a Díjra a 2015. március 1. és 2016. február 29. között megjelent azon hazai (akár magyar, akár idegen nyelvű) dalok ajánlhatóak, amelyek ebben az időszakban a Petőfi Rádióban legtöbbet játszott 150 dal között szerepeltek.

Az Alapítók a Díjat az alábbi kategóriákban osztják ki:

1. az év dala,

2. az év zenekara,

3. az év női előadója,

4. az év férfi előadója,

5. az év felfedezettje,

6. az év videoklipje,

7. az év koncertje

8. az év DJ-je

 1. A jelölteket az Alapítók által erre felkért 200 fős szakmai grémium az 1-5. kategóriában a fentiek szerint kiválasztott dalok és azok előadói, míg a 6-7. kategóriában a fentiek szerint kiválasztott dalok előadói által nevezett videoklipek és koncertek közül választja ki. Ennek során a szakmai grémium tagjai 2016. április 20 és 30. között megteszik ajánlásaikat (minden kategóriában legfeljebb öt-öt jelölt ajánlásával).
 1. A Díjra minden kategóriában öt dal/előadó/videoklip/koncert kerül jelölésre. A jelöltek kiválasztása az ajánlások összesítése alapján történik, olyan módon, hogy a kategóriájukban legtöbb ajánlást kapott öt dal/előadó/videoklip/koncert kerül jelölésre.

 

II. A nyertesek kiválasztása

 1. A nyertesek kiválasztása részben a közönség szavazatai, részben a szakmai grémium döntése alapján történik. Ennek során a közönségszavazatok és a szakmai döntés azonos, 50-50 százalékos súllyal kerül figyelembevételre.
 1. A közönség a jelöltekre 2016. május 20. és június 20. között online szavazhat a petofilive.hu/petofizeneidij oldalon, egyszeri regisztrációt követően. A regisztráció során a következő adatokat kérjük be a felhasználóktól, ezek mindegyike kötelező a sikeres regisztrációhoz és a szavazáshoz (a továbbiakban Felhasználó):
 • Név
 • E-mail cím
 • Születési dátum
 • Jelszó
 • Adatkezelési nyilatkozat elfogadása (pipával)
 • Biztonsági ellenőrző karaktersorozat megadása (captcha)
 1. Sikeres regisztráció után visszaigazoló e-mailt küldünk egy aktivációs linkkel. Sikeres megerősítés után már lehetséges a bejelentkezés, majd a szavazás az oldalon. A jelen Szabályzatot elfogadni csak a regisztrációkor kell, a szavazásnál már nem (a II.2. és a II.3. pontban írtak a továbbiakban Regisztráció).
 1. Lehetőség az adatmódosításra:

A Regisztráció során megadott adatok módosítására is van lehetőség belépés után a profil oldalon.

 1. Szavazás menete:

Szavazni csak egyszeri regisztráció, illetve azt követően belépés után nyílik lehetőség a szavazás időtartama alatt a lenti biztonsági szűrés figyelembevételével.

Egy szavazási folyamat alatt az összes kategóriára szavazni kell (az összes kategória egy oldalon jelenik meg), nem lehet csak egy kiválasztott kategóriában opciót megjelölni és azt elküldeni.

 1. Biztonsági szűrés:

Egy nap alatt (00:00 - 23:59) egy felhasználó csak egy érvényes szavazatot adhat le. Fontos, hogy adott napra és nem az első leadott szavazattól számított 24 órás időablakra vonatkozik a szabály. A szavazás tisztasága miatt a Felhasználók által leadott szavazatoknál a rendszer a felhasználó IP címét is rögzíti a jelen Szabályzat IV. pontja szerint.

 1. A közönségszavazással egyidőben a szakmai grémium tagjai külön erre a célra létrehozott online felületen kategóriánként egy-egy szavazatot adnak le a jelöltekre.
 1. A szavazatokat az Alapítók összesítik és az eredmény közjegyzői hitelesítését követően a díjátadó gála napjáig (2016. június 28., VOLT Fesztivál 0. nap) zártan kezelik.

 

III. Szakmai Díjak

A Petőfi Zenei Díj a díjátadó gálát megelőzően az alábbi szakmai díjakat is átadja az Alapítók által felkért szakmai zsűri döntése alapján:

1. az év producere,

2. az év menedzsere,

3. az év hangmérnöke,

4. az év hangszerelése/masterelése,

5. az év borítója.

 

IV. Adatkezelés

A Regisztráció az adatkezeléshez, az adatok tárolásához és továbbításához történő hozzájárulásnak minősül.

Az MTVA minden személyes adatot, amelyhez a regisztráció során jut hozzá, a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően bizalmasan kezel.

A Felhasználó kijelenti, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és minderre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa a Regisztrációkor megadott személyes adatokat az MTVA a szavazás érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza, azt 3. személy részére továbbítsa, illetve adatfeldolgozóval feldolgoztassa.

A Felhasználó minden további feltétel nélkül beleegyezik abba, hogy a Regisztráció során megadott adatai (név, e-mail cím, születési idő) az MTVA adatbázisába kerüljenek, ahol 5 évig megőrzik őket, és azokat az MTVA – a Felhasználó esetleges tiltási nyilatkozata kézhezvételéig – minden további ellenszolgáltatás és engedélyezés nélkül saját marketing tevékenysége céljából felhasználhassa.

A Felhasználó az MTVA-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését. Az a Felhasználó, aki nem kívánja, hogy adatait kezeljék, a jövőben további névre szóló kereskedelmi ajánlattal megkeressék, adatai törlését a nyilvántartásból írásban kérheti a következő címen: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 64.).

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó engedélye. A Felhasználót az adatkezeléssel kapcsolatos jogok az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint illetik meg.

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH – 93729/2016.

Az MTVA adatkezelési nyilatkozata itt található. (http://mtva.hu/hu/jogiesadatvedelminyilatkozat)

 

V. Vegyes rendelkezések

Alapítók fenntartják a jogot, hogy a jelen Szabályzatban foglalt feltételeket akár annak időtartama alatt egyoldalúan módosítsa vagy megszüntesse. A Szabályzat módosításait, illetve esetleges megszüntetését megelőzően az Alapítók közzéteszik a fent írt weboldalon. Az Alapítók bármely, a Petőfi Zenei Díjjal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban jogi úton eljárás nem kezdeményezhető.

 

Budapest, 2016. május 20.

Petőfi Zenei Díj Facebook esemény