Most szól:
Vezeti:
×
2016.06.15 Szerda . 18:32

A Petőfi TV stábja tarolt az Etyeki Pikniken!

Az Én vagyok itt műsorvezetői, szerkesztői és riporterei ellátogattak az Etyeki Piknikre, ahol a lecsófőző versenyre is beneveztek. És hogy milyen eredményt értek el? Most kiderül!

Rátonyi Krisztát és Rókusfalvy Lilit, a Petőfi TV gyönyörű műsorvezetőit telefonon értük utol, hogy jól kikérdezzük őket az élményről, ám mielőtt belemerülnénk a részletekbe, következzen az Én vagyok itt összeállítása az eseményről:

Krisztánk elmesélte, hogy alapból nagy lecsó-rajongó, ezért nagy elvárásokkal érkezett Etyekre - nem csak saját művükre, hanem a vetélytársak lecsójára is kíváncsi volt. A csapat előre megegyezett, hogy a "klasszikus lecsó" vonalon mozognak majd, és nagyanyáink tanításai alapján készítik el a finomságot. Mindenkinek megvolt a maga szerepe: volt aki a bevásárlást végezte, volt aki a zöldségekkel foglalkozott, a tűzre figyelt, stb.

A Petőfi TV csapata több szempontból is hátrányból indult az ellenfelekkel szemben, ezért őrületes tervet eszeltek ki a vetélytársak megzavarására: különböző kérdésekkel bombázták őket, hogy elvonják figyelmüket a főzésről. Ez persze nem jött be, sőt felmerült még egy probléma: senki sem gondolt a terítésre! A kreatív, jól összeszokott csapat azonban pikk-pakk megoldotta a problémát, és a rendelkezésükre álló eszközöket felhasználva ugrották át az akadályt, Kriszta szavait idézve: a "rusztikus parasztromantika jegyében" vágódeszkákon tálalták művüket.

Mindez, és a kis performansz a zsűri fogadásakor a félig második, félig harmadik helyre volt elég: lecsójuknak rendben volt az állaga és az íze is, plusz nagyon kedvesen fogadták a zsűri tagjait, viszont nem volt benne plusz. A másik csapatnál meg volt plusz, mertek újítani és a tálalás is rendben volt, de az ízvilág nem stimmelt.

A csapat reggel 9-től volt kint, de délutánra már mindenki elfáradt, hazafelé a kocsiban durmoltak is egy jót, Kriszta pedig hazaérve rögtön ledőlt egy fotelbe, amiből csak nehézségek árán sikerült kikelnie, hogy zuhanyozási célfolyamatot hajtson végre megfáradt testén. Ennek ellenére nagyon tetszett neki az egész nap, bármikor visszamenne, és külön kiemelte a családias hangulatot, ami körbevette és átölelte őket az eseményen.

Nézzétek meg a Piknikes képeket az alábbi galériában!

Lili elárulta, kitől származik a nevezés ötlete: a Petőfi TV ifjú titánjai korábban már nyertek egy kolbászkészítő versenyen, amit Lili testvére is látott, és neki pattant ki a fejéből a szikra, mi lenne ha. Be is lett dobva a téma a közösbe: ki érne rá, kinek lenne kedve, és ki TUD főzni. A kollégák hamar összeszedték a névsort, és kiosztották, ki-mit csináljon.

Az ellenfelek rutinos főzőversenyre-járók voltak, Liliék pedig kezdőként álltak be a nemes küzdelembe, a lecsókészítésre vonatkozó tudásbeli hiányosságaikat töretlen lelkesedéssel pótolva. Az eredményhirdetéskor mindenki izgult, a klasszikus lecsó azonban remekül sikerült, plusz kicsit csípős is lett.

Az esemény után Lili tovább maradt, a maradékkal körbekínálta a Piknik látogatóit, plusz egy helyi kutyamenhelynek is gyűjtöttek, szóval nem csak finom ételek és italok, hanem egy nemes cél is ott lebegett a versenyzők előtt. Lili hazaérve elhelyezte a hűtőben a versenylecsó maradékát, majd Krisztához hasonlóan ő is lezuhanyzott, pillanatokkal később pedig már aludt is. Nem csoda!

Most pedig következzen az, ami eddig még nem volt: Rátonyi Kriszta és Rókusfalvy Lili 3-3 tuti tippje azoknak, akik lecsófőző versenyen indulnak!

Kriszta:

1. Készüljetek arra, hogy a lecsót fel is kell tálalni!

2. A klasszikus lecsóval nem lehet melléfogni: a bírákban is felidézi a nosztalgiát!

3. Ne féljetek valami újat kitalálni, amit nem feltétlenül a lecsóba, hanem a lecsó mellé használtok fel, legyen az egy kiegészítő, vagy köret, stb.

Lili:

1. A hagymát érdemes egy nappal a verseny előtt előkészíteni, ezzel rengeteg időt és energiát spórolhattok meg!

2. Jó kolbász!

3. Legalább ilyen szuper csapattal menjetek, mint a Petőfi TV stábja! ;)