Most szól:
Vezeti:
2017.01.13. Péntek 14:58

Butikfesztiválok vagy kisfesztiválok – milyen lesz a zene jövője a TV-ben?

Az Eurosonic Fesztivál abban különbözik más zenei fesztiváloktól, hogy az európai feltörekvő zenészek esti bemutatkozó koncertjei mellett napközben számos panelbeszélgetést, konferenciát tartanak a szervezők a groningeni Osterpoort nevű helyszínen.

Milyen egy butikfesztivál? Megtudnak élni a kisfesztiválok Európa szerte? Eladhatók még a koncertek a TV-ben? Ezekről a témákról és az európai popzene jövőjéről hallgathattunk érdekes előadásokat késő délutánig. A koncertmaraton előtt a holland fesztiválon idén először mutatkozott be egy 35 főből àlló magyar delegáció Hungarian Oncoming Tunes (HOTS) néven.A delegáció tagjai között vannak zenei menedzserek pl. Rusz András a The Biebers menedzsere, Czutor Zoltán zeneszerző, az A38 hajó programszervezője Bende Zsuzsanna, illetve Stumpf András újságíró és sokan mások.

A magyar delegáció bemutatkozására szervezett fogadáson dr. Kocsis András, Magyarország hollandiai nagykövete és Szép Fruzsina a Lollapalooza Berlin fesztiváligazgatója köszöntötte a résztvevőket és fellépett Henri Gonzales a Fran Palermóból.

Magyarországot idén a Fran Palermo mellet még két együttes képviseli az Eurosonicon. Az egyik a Jónás Vera Experiment, akik teltházas koncertet adtak a De Spieghel elnevezésű fesztivâlhelyszínen csütörtök este.

A Eurosonic szervezői minden évben meghívnak egy-egy már befutott előadót is: a 3FM rádió színpadán fellépett a Kensington is, akik jelenleg kétségtelenül a holland indie rock színtér egyik legizgalmasabb és legkeresettebb exportcikkének számítanak.

A másik fellépő a NagySzínPad tehetségkutató tavalyi nyertese, a Bohemian Betyárs. A zenekar tagjai jól keverik a rock és a folk stílusjegyeit egymással,a zenéjük leginkább a régi System of a Downba oltott Manu Chao egyveleget hozza. Kíváncsian várjuk mit szól az európai közönség este a fiúk produkciójához.