Most szól:
Vezeti:
2017.01.14. Szombat 18:12

Betyáros buli - taroltak a magyarok a Eurosonic Fesztiválon

Már beszámoltunk a Jónás Vera Experiment groningeni fellépéséről, ami méltó nyitánya volt a hazai zenekarok hollandiai vendégszereplésének: nyugodtan mondhatjuk, hogy a Eurosonic harmadik napja óriási magyar sikerrel zárult.

Péntek este a Fran Palermo lépett fel a Vrijdag-ban, ami a hétköznapokban színházként funkcionál. Nehéz dolga van ilyenkor a zenekaroknak, hogy nincs idő rendes soundcheck-ez tartani a koncert előtt, a Fran Palermonak is mindössze 45 perce volt felpakolni és meghallgatni, hogy minden úgy szól-e, ahogy szeretnék - ami egy 9 tagú együttes esetében nem éppen egyszerű mutatvány.

Henry Gonzalez-ék aztán beindították a bulit, körülbelül 150-200 ember előtt mutatták be, hogy mire képesek. Nagyon jól szólt a helyszín, megmozdult a közönség is, a Fran Palermo jó benyomást tett mindenkire.

fran palermo

A Bohemian Betyars már gyakorlott turnécsapat, így nem okozott nekik gondot az sem, hogy a koncertjük helyszínén egy körülbelül 7 négyzetméteres backstage-en kellett osztozniuk 3 másik zenekarral - és a 7-ből 5 négyzetmétert hangszerek foglaltak el.

A helyszűkétől eltekintve a Huize Maas az egyik legmenőbb klub Groningenben: a Betyárokat roskadozó teltház fogadta, körülbelül 350 embert táncolt önfeledten és megállás nélkül az elképesztő intenzitással zenélő Bohemian Betyars buliján. Ha nem egy showcase fesztiválon játszanak a fiúk, ahol nem szabad kicsúszni az időből, a közönség biztos kiharcolt volna néhány ráadást.

bohemians

Mindhárom magyar zenekar megállta a helyét a nemzetközi porondon, reméljük, folytatódik a sikerszéria és egyre többen tudnak bemutatkozni a Eurosonic Fesztiválon a hazai tehetségek közül. Ezzel zárul a tudósításunk Hollandiából - dank je wel Groningen!