Most szól:
Vezeti:
2017.01.19. Csütörtök 14:40

Gyönyörű túrahelyszín a hideg napokra

Ismerjétek meg Lestár Pétert és csapatát, akik csodás videókat készítenek Magyarország szépséges tájairól!

Lestár Péter orvosként dolgozik, és a pörgős hétköznapokból a természet által tud leginkább kiszakadni - akár egy rövidke séta is rengeteget segíthet egy hosszabb ügyelet után, így hát nem is csoda, hogy a Prédikálószékre is ellátogatott gyönyörködni a havas tájban, s ennek köszönhetően találkozott Kőrösi Bogdánnal, akivel a természet egy csapattá kovácsolta őket.

Mi a helyzet a csapat többi tagjával?

Egy másik tag Pál Máté, aki régi barátja Péternek, és túravezetőként felfedte már a világ megannyi szépséges szegletét, nem is csoda, hogy szívesen hódolnak együtt szenvedélyüknek, a túrázásnak.

Dobai Tiborral még csak pár éve ismerkedtek meg, egy grúziai és örmény túra során, s így vele is bővült a csapat, hiszen szívesen csatlakozik hozzájuk, amikor csak tud.

A srácokhoz szívesen társul továbbá Zsigmond Dóra, Lestár Péter barátnője, aki annak ellenére, hogy divattervezőként férfiruhákkal foglalkozik, nagyon inspirálónak tartja a túrázást, a természet csodáiban való gyönyörködést, és szerinte hasznos, ha a gondolataink kitisztításáról van szó.

Közös túráik főként az Országos Kéktúra remekül megszervezett és karbantartott útjain zajlik. Volt, hogy Lestár Péter egyedül barangolt, volt, hogy baráti társasággal indult útnak, de mindig jó élményekkel gazdagodtak.

Bár a csapat még nem állt hivatalosan össze, már tervezik a formációt, ami valóban összefogja őket, és a néven is gondolkodnak. Céljuk, hogy megismerjék a szebbnél szebb magyar tájakat, melyekről útközben fotókat és videókat készítenek, hátha más is kedvet kap egy remek sétához. További terveik közé tartozik, hogy tudatosabban bejárják a magyar túraútvonalakat, hogy még több csodálatos élménybeszámolóval áraszthassák el a világhálót, ösztönözve ezzel az embereket a túrázásra.

Dömös - Prédikálószék from Peter Lestar on Vimeo.

Nézz további túravideókat ide kattintva!