Most szól:
Vezeti:
×
2017.01.25 Szerda . 09:54

Újra egy jó, kedves gyermekfilm a mozikban! – Életem Cukkiniként filmkritika

Manapság a szülők bizony gondban lehetnek. Hiszen milyen újdonságot, milyen kiskorúaknak való programot tudnak tervezni, ami megüti azt a bizonyos mércét, melyre a lurkók felkapják a fejüket és szórakoztatónak találják? Nehéz kérdés, azonban ne higgyük azt, hogy egy táblagépet tartó gyerkőcben nincs meg az a gyermeteg érdeklődés, egy elsőre talán egyszerű játék vagy film esetében, mint anno bennünk.

Az Életem Cukkiniként ezt a bizonyos érzést támasztja fel, mely nem csak a fiatalokból, hanem akár felnőtt kísérőikből is ugyanazokat az érzelmeket válthatja ki. A főhős Cukkini teljesen megtestesíti egy átlagos 9 éves kisfiú személyét, egy (a mai modern világban) gyakran előforduló családi háttérrel.

cukkini2_pic

Az édesapa elhagyta a családot, a kisfiú édesanyja pedig sajnos italba folytja bánatát. A tragédia még a történet elején következik be, mikor Cukkini anyukája meghal, a kissrác pedig gyerekotthonba kerül. A készítők a karaktereken keresztül remekül bemutatják szinte az összes emberi jellemet. Megtalálható a visszahúzódó, csöndes lány, a gonosz, de a lelke mélyén kedves fiú, a minden után érdeklődő srác és persze a gyönyörű lány aki szerelemre lobbantja főhősünk szívét.

cukkini3_pic

A film folyamatos, apró, nem a tipikus „Hollywood Superproduction” féle kalandokkal van teli, mely igazán szerethetővé teszi az alkotást. Remek az animációk megoldása, mely szintén teljesen eltér a már megszokottaktól és jó volt látni, hogy végre nem torz figurákat, hanem teljesen letisztult átlagos mimikájú szereplőkkel találkozhatunk. A film svájci-francia közös produkcióként készült, mely eredményeként, belekóstolhatunk az ottani zenei kultúrába.

Lesz min nevetni! Életem Cukkiniként, a tökéletes választás a hétvégi, családi mozizáshoz!