Most szól:
Vezeti:
×
2017.01.27. Péntek 21:54

Igazi forradalom a színpadon – Ott voltunk a Green Day krakkói koncertjén

Január második hetében elstartolt minden idők legnépszerűbb punk zenekarának világkörüli turnéja, melynek lengyelországi koncertjén ott volt a Petőfi Live is. Egy valamit biztosan állíthatunk a hatalmas élmény után, kár lenne kihagyni a budapesti bulit.

Többen voltak, akik még tavaly évközben megvették a Revolution Radio koncertsorozat valamelyik külföldi állomására a jegyet, aztán pedig igencsak szentségeltek. Ez azért fordulhatott elő, mert az első állomások bejelentésekor Budapest még nem volt feltüntetve, így úgy tűnhetett hogy a banda idén sem látogatja meg hazánkat. Aztán jött a nagy bejelentés: a Green Day június 18-án, 12 év után bizony Magyarországon is bemutatja legújabb lemezét.

Az út Krakkóba nagyjából 6-6 és fél óra, mely végig gyönyörű utakon viszi az embert, keresztül Szlovákia csodás helyein. A lengyel aréna viszonylag a város szélén található, mely körül már az érkezésünkkor – a koncert előtt 5 órával – is alig lehetett autóval megállni. A csarnok valamivel nagyobb, mint a magyarországi Papp László Aréna, de bonyolult kialakítása miatt több időt vesz igénybe az ülőhely megtalálása.

greenday

Egy elég pörgős, laza előzenekar kezdte az estét, mely közben a közönség nagy része is elfoglalta a helyét. Aztán jött a Green Day

arena

A zenekar pontban 8 órakor kezdett és azonnal felrobbantotta a színpadot. 'Know Your Enemy' című slágerükkel nyitották a repetoárt, melyet a legújabb 'Bang Bang' és 'Revolution Radio' számok követtek. Konkrétan olyan pirotechnikai játékot mutatott be a háttércsapat, hogy mindenki lesokkolt az első lángcsóva fellobbanásakor. A koncert közepén a srácok elnyomták jópár régebbi dalukat is, például a 'Dookie' és a 'Kerplunk' lemezekről. Az estét két ráadással zárták. Az első alkalommal az 'American Idiot' c. örök slágert nyomták el, a második visszatapsnál pedig a 'Time of your life'-ot egyszál gitáron adta elő Billie Joe Armstrong.

A banda két és fél órás koncertje pörgős, néha nosztalgikus, olykor vicces és érzelmes. Tulajdonképpen egy kicsit sem változott az a profizmus és lendületesség a korábbi turnéktól. Ha még nem vetted meg a jegyedet, érdemes megtenned!