Most szól:
Vezeti:
2017.03.03. Péntek 11:57

Gettó negyedből a több ezres stadionokig

Márciusban újabb világsztárt köszönhetünk Budapesten. A Lukas Graham slágereit lassan már nincs olyan ember, aki ne dúdolná nap mint nap, de most itt az alkalom, hogy élőben is élvezhessük őket. Összeszedtünk Nektek pár érdekességet, amiket eddig nem biztos, hogy tudtál a dán srácokról.

A gettó negyed

Lukas egy Koppenhága-i gettónegyedben nőtt fel, amit a helyiek Christiana-k hívnak. Itt sokszor olyan problémákkal kellett megküzdenie a családnak, mint a fedélnélküliség és az étel hiánya. Erről az időszakról szól a 'Mama Said'.

 

A Banda

Lukas Graham valójában nem egy ember, hanem maga az egész zenekar, melynek énekese Lukas Forchhammer. A banda további tagjai: Mark Falgren, Magnus Larsson és Morten Ristorp.

 

Példakép

Lukas példaképe nem más, mint a legszerényebb körülmények között élő elnök Uruguayban.

 

Az internet meghódítása

Európai előadók közül a Lukas Graham kiemelkedőnek számít, hiszen negyed év alatt több tízmilliós nézettséget ért el a YouTube csatornáján.

 

Édesapa

Lukas és édesapjának kapcsolata példaértékű volt, egész kiskorától a férfi haláláig. "Tökéletes apám volt és szeretnék a nyomdokaiba lépni egy napon." Erről szól a banda '7 Years' c. dala.

Szavazz a kedvenc dalodra és légy résen, hiszen a Petőfi Rádió következő 'Hét sztárja' Lukas Graham lesz és ez tudjátok mit jelent?! Jegyeket nyerhettek a banda budapesti koncertjére!