Most szól:
Vezeti:
×
2017.05.04 Csütörtök . 16:33

Top 5 paródia film, ami tükröt mutat Hollywood-nak

Amerikában már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a paródia filmek. A legtöbben általában a Horrorra akadva részeit ismerik, azonban rengeteg más filmről is készült már. Mi most összeszedtük Nektek a Top 5-öt, amit nem érdemes kihagynod.

1. Vámpíros film

A ’Horrorra akadva’ és a ’Már megint egy dilis amcsi film’ forgatókönyvírói írták, valamint a ’Bazi nagy film’ rendezői voltak, akik ezt a paródiát létrehozták. A film fő fókuszpontja az Alkonyat-filmsorozat, de Lady Gagát is kifigurázzák a történet során elég rendesen. Az Alkonyat, eredeti címén Twilight egy négy kötetből álló fantasyregény-sorozat, melynek írója az amerikai Stephenie Meyer. A sorozat Isabella Swan, egy tinédzserlány életét követi nyomon attól kezdve, hogy a Washington állambeli Forks városkába költözik és beleszeret egy örökké 17 évesnek kinéző, valójában 109 éves vámpírba, Edward Cullenbe. Hogy mit hogy ebből ki az agyament paródi? Azt bizony látni kell!

 

2. Horrorra akadva

A Wayans-fivérek filmje a Péntek 13, a Halloween, a Sikoly, a Sikoly 2, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Rémálom az Elm utcában, a Mátrix és az Ideglelés című filmeket figurázza ki. A filmnek négy folytatása készült. A történet kezdetén a hat jó barát elgázol egy diáklányt. Bűnüket egy éven keresztül sikerül eltitkolniuk, ám az addig halottnak hitt áldozat visszatér, hogy elégtételt vegyen, egyesítve magában az összes stílusos kegyetlenséget. A film számos díjat és jelölést tudhat magáénak.

 

3. A fekete ötven árnyalata

Michael Tiddes rendezte az erotikus-romantikus drámának, a Szürke ötven árnyalatának a paródiáját. A főszereplő Christian Black, aki titokban egy titkos kínzó-szadomazó játszószobát rejteget az otthonában. Egy nap, amikor megismeri személyesen az elbűvölő Hannah Steelet, azonnal beleszeret a lányba és úgy érzi, hogy rajta kipróbálhatja az új korbácsait.

 

4. Csajozós film

A Csajozós filmet az első Horrorra akadva-filmhez hasonlóan Jason Friedberg, valamint Aaron Seltzer írt és rendezett. A főbb szereplők között Alyson Hannigan, Adam Campbell és Sophie Monk található. A film alaptörténete a Bazi nagy görög lagzi paródiáján alapul, de Bridget Jones naplója, A randiguru, Szeretném, ha szeretnél ,Kill Bill, King Kong, A Gyűrűk Ura, Mi kell a nőnek?, elemek is megtalálhatóak benne. A történetben Julia, az irgalmatlanul kövér lány a szőke hercegre vár. Elmegy egy tanácsadóhoz, aki jó nőt varázsol belőle, majd egy tv műsorban rá is talál a szőke hercegre, Grant személyében. Szerelméért meg kell küzdenie és az is megnehezíti a dolgukat, hogy Julia apja ellenzi ezt a kapcsolatot. Ám a lányt sem ez, sem az nem rettenti meg, hogy Grant nagyon mást akar.

 

5. Már megint egy dilis amcsi film

Az Amerikai pite, Amerikai szépség, A csaj nem jár egyedül, 10 dolog amit utálok benned, Kegyetlen játékok, Cool-túra filmek paródiája Joel Gallen rendezésében. A koreográfia a szokásos: az osztály két nagymenője fogad, hogy sikerül-e a csúnya lányból szép lányt faragni. Mire sikerül, a fogadás nyertese beleszeret a megszépült csúnyába, a megszépült csúnya viszont mindent megtud a fogadásról.