Most szól:
Vezeti:
×
2017.07.30 Vasárnap . 10:50

12 ruha, amit sose vegyél fel, ha esküvőre vagy hivatalos

Akik esküvőre hivatalosak, általában már hetekkel előtte azon tanakodnak, hogy milyen outfitet válasszanak a nagy alkalomra.

Nyáron rengeteg program várhat ránk, de kettő dologgal szinte biztosan számolhatunk: egy fesztivállal és egy esküvővel biztosan. Legalábbis nekem eddig nem volt olyan évem, hogy ne lettem volna hivatalos lakodalomba.

Az alkalomra a megfelelő ruha kiválasztása nehéz feladat tud lenni, hisz minden apró részletre oda kell figyelnünk. Mi van akkor, ha esik az eső? Vagy ha süt a nap?

A cipőnek mutatósnak is kéne lennie, de kényelmesnek is, hisz egész este ropni kell a táncot. A ruhaválasztásnál is vannak illendőségi szabályok, amiket jobb, ha észben tartunk és ez alapján választjuk ki a megfelelő darabokat.

Megannyi kérdés, de semmi vész, itt megtalálsz minden választ 12 pontban összefoglalva!

1: A fehér hosszú ruhát hagyjuk meg a menyasszonynak, mivel ez az ő kiváltsága. Akik nem szeretnének lemondani a hosszú ruháról válasszák a színes darabokat. Fontos továbbá, hogy sose öltözd túl a menyasszonyt! 

gallery-1501248336-long-white-dress

2: Fehér, törtfehér, ekrü és krém színű ruhákban tilos menni! Ezeket a színeket is viselje csak a menyasszony.

gallery-1501248743-short-white-dress

3: Túl átlátszó darabokat sem illik felvenni. A Diornak köszönhetően az áttetsző ruhák most hatalmas trendnek örvendenek, amiket nagyobb bugyival és toppal szoktak felvenni. Az ehhez hasonló darabok túl közönséges viseletnek számítanak az esküvőkön. Akik nem szeretnének lemondani erről a trendről, válasszanak olyan darabokat, amik térd alatt áttetszőek. 

gallery-1501248917-sheer-not-sheer

4: A túlságosan kivágott darabokat inkább a fesztiválokra tartogassuk! A templomi szertartáson nem illik ilyen ruhában megjelenni.

gallery-1501249532-slash-neck-dress

5: Nagyon fontos a kényelmes cipő, de azért nem mindenáron. A flip-flop, edzőcipő, papucsok és társait hagyjuk otthon a szekrényünkben! Remek megoldás lehet azonban a vastagabb sarkú cipő.

gallery-1501249490-wedding-shoes

6: Ha van olyan ruhanemű, ami abszolút nem illik az esküvőre az a farmer. Ilyen anyagból készült darabokat sose viseljünk, ha esküvőre vagyunk hivatalosak. Helyette bátran válasszunk egy feltűnőbb, bővülő nadrágot,  vagy egy extra bő nadrágot, ami úgy néz ki mint egy szoknya. Ehhez már csak egy szép felsőre és egy nagyobb fülbevalóra lesz szükségünk és kész is a tökéletes esküvői outfit.

gallery-1501249573-jeans-and-palazzo

7: Az overál is tökéletes lehet, abban az esetben, ha szatén vagy hasonló elegánsabb anyagból készült.

gallery-1501250126-jumpsuits-approved

8: Fejdíszt is bátran felvehetünk, azonban a tiarát hanyagoljuk. Válasszunk szatén fejpántot, vagy egy szép hajcsatot.

gallery-1501250460-tiara

9: A túl rikító és mintás darabokat is inkább kerüljük el messziről. Ezekben a darabokban, csak magadra hívod a figyelmet, ami tiszteletlen a menyasszonnyal szemben. Semmi gond nincs a nagyobb mintákkal, csak ne legyen túl harsány.

gallery-1501251295-docle-pineapple

10: A fekete ruhák. Tudom, hogy minden hölgy szekrényében megtalálható egy tökéletes kis fekete ruha, de ezt szintén az esti buliba, vagy vacsorára tartogasd. A fekete nem esküvői szín, inkább válassz helyette sötétkéket.

gallery-1501251778-black-dress

11: A pólók sem esküvőkre valók, pláne nem a feliratos darabok.

gallery-1501252067-tops

12: A mazochista hölgyek talán elindulnának hatalmas sarkú és platformos cipőben, de ők se tegyék! Pont mint a ruháknál, a túl feltűnő darabok nem illőek erre az alkalomra.

1501252411-gold-shoes

A cikk elején említettem, hogy nem volt olyan évem, hogy ne lettem volna esküvőre hivatalos. Ez idén sincs másképp, 2 hét múlva ezúttal a családban lesz házasságkötés. Az alkalomra az egyik hazai tervezőnek, Szegedi Katának a szuper ruhakreációját választottam. Ígérem, mindenképp hozok képeket a teljes szettről az esküvő után!

1920w

 Forrás: elle