Most szól:
Vezeti:
×
2017.08.03 Csütörtök . 15:55

Ezeket mutasd meg egy külföldinek, ha Magyarországra látogat!

Hazánk rengeteg kincset tartogat számunkra.

Rengeteg népszerű látnivaló van Magyarországon. Ami biztos szerepel egy külföldi programtervében az Budapest ikonikus helyeinek, épületeinek meglátogatása, a Balaton, különböző gyógyfürdők felfedezése vagy éppen egy borkóstoló.

Ezen kívül azonban számos kincset rejt csodálatos országunk, ami első hangzásra egy nem magyar számára talán furcsának is hangozhat.

A lista természetesen még folytatódhatna, de vegyünk szemre most néhány különlegességet hazánkból!

Busójárás Mohácson

busojaras

Minden év februárjában busójárás várja az érdeklődőket Mohácson. A 6 napos télbúcsúztató, tavaszköszöntő eseményen félelmetes maszkokban járkálnak az emberek és igazi fesztiválhangulatot varázsolnak az utcákra.

Váci múmiák

D_KZG20130814003

1994-ben a váci Fehérek templomában, a felújítási munkálatok alatt több mint 200 mumifikálódott emberi maradványt találtak díszes fakoporsókban. A ritkaságok ma, a Tragor Ignác Múzeumban találhatók, Vácon.

Bokodi úszó falu

A gyönyörű, úgynevezett „úszó falu” a Bokodi-tónál található, amely évek óta a fotósok egyik kedvenc helye lett. Érdemes legalább egyszer ellátogatni a Komárom-Esztergom megyében található különlegességhez, hiszen csodálatos látványt nyújt az érdeklődőknek.

Bory-vár, Székesfehérvár

borycastle

A varázslatos épületegyüttes Székesfehérváron található, amelyet Bory Jenő építész, festő- és szobrászművész épített meg. A munkálatok 1923-ban kezdődtek meg. A lenyűgöző külső és belső terek felejthetetlen élményt nyújtanak az odalátogatóknak.

A palóc világ

palc

Hollókő, Kazár vagy például Rimóc. Ezek a különleges ékszerdobozok a palóc jelleget megőrizve várják az érdeklődőket. A hagyományok, a művészet és az építészet is mind magával ragadóvá teszik ezeket a községeket. Kötelező kirándulóhely mindenki számára!

Forrás: Theculturetrip