Most szól:
Vezeti:
2017.08.04. Péntek 15:58

Ezek a legtutibb eldugott strandok Magyarországon és környékén!

Ha kicsit kiszakadnál a budapesti strandokból, akkor adunk néhány remek tippet, hogy merre indulj!

Unod már a nyüzsgést és a tömeget? Felfedeznél újabb helyeket ahol le tudod magad hűteni ebben az elképesztő forróságban? Ezt a cikket neked találtuk ki!

Összegyűjtöttük azokat a strandokat, amelyeket nem sokan ismernek, viszont mégis megéri felkeresni őket és csobbanni egy hatalmasat!

 

Palatinus-tó - Esztergom-Kertváros

Forrás: itthon.hu Forrás: itthon.hu

Elsőként, a fővárostól körülbelül 40 kilométerre fekvő Palatinus-tavat ajánljuk, melyet akár vonattal is hipp-hopp meg lehet közelíteni. Rögtön le is lőttük a személyes kedvencünket, ugyanis az egykori bányató, Magyarország egyik legtisztább vizű tava. A belépő csupán 400 forintba kerül és a legjobb az egészben, hogy 100 forintért bármit bemondhatunk a hangosbemondóba. Hány gyerekkori álom válik itt valóra, nem? A tó körül nyaralók helyezkednek el, mindegyikhez saját stég tartozik, egyszerűen szuper hangulatos!

 

Poroszló - szabadstrand

strand

A poroszlói szabadstrandot inkább azoknak ajánljuk, akik a nyugalmat és a pihenést részesítik előnyben. Az árnyékos vízparton a kisgyermekes családok is remekül érezhetik magukat, ugyanis van itt vízibicikli, kenu, kajak de még homokos focipálya is.

 

Ausztria - St. Martin Termálfürdő

Forrás: www.stmartins.at Forrás: www.stmartins.at

A rendkívül modern, nem olyan rég épült St. Martin termálfürdő Frauenkirchenben, vagy magyar nevén Boldogasszonyban található. A település körülbelül fél óra autókázásra található a magyar határtól, így főleg az ország nyugati részében lakóknak éri meg átruccanni egy napra. A komplexum strand- illetve fedett részleggel is rendelkezik, a medencéket nátrium-hidrogénkarbonátos vízzel töltik fel. Egy kicsit olyan érzésünk lehet ezen a helyen, mintha egy mediterrán ország tengerpartjára csöppentünk volna.

 

Sóstó - Nyíregyháza

Forrás: http://www.nyiregyhaza.info.hu Forrás: http://www.nyiregyhaza.info.hu

Nyíregyháza központjától körülbelül 6 kilométerre található a Sóstófürdő üdülőhely. Szintén jó választás lehet kisgyermekes családok számára, ugyanis a vízben lehet röplabdázni, vízicsúszdázni és csónakázni. Ezen kívül a területen található még egy aquapark, állatkert, skanzen múzeumfalu, éttermek, büfék. Keleti lakosok előnyben!

 

Gödi szabadstrand

Forrás: funder.hu Forrás: funder.hu

Ismét a fővárosban élők élveznek előnyt, ugyanis a gödi szabadstrand is rendkívül közel helyezkedik el Budapesthez. Sokáig tiltott volt a Dunában fürdőzni, mostanra azonban már legálisan is megmártózhatunk a sebes vízű folyóban. A szép környezet mellett játszótér és büfé is várja az odalátogatókat.

 

Szlovákia - Párkányi termálfürdő

Forrás: vadas.sk Forrás: vadas.sk

A létesítmény három részre tagolódik: egy minden nap nyitvatartó uszodára, egy szezonális termálfürdőre és egy strandra, mely a nyári időszakban várja a látogatókat. Az Esztergommal szemben, az országhatáron túl található létesítmény kedvező árakkal várja a látogatókat, sok színes vízicsúszdával, élménymedencével, büfével!

 

Szajki-tó strand és kemping

Forrás: szajkitavakcamping.hu Forrás: szajkitavakcamping.hu

A Szajki-tavak Vas megye, azon belül is Hosszúpereszteg egyik kedvelt üdülőhelye. A 11 tó erdős, nyugodt környezetben várja a fürdőzni vágyókat. Nem hiányozhat a pecsenyesütöde, a lángosozó és az étterem sem a strandról.

 

Bánki-tó - strand

Forrás: bankfalu.hu Forrás: bankfalu.hu

A Bánki-tó nem csak a fesztivál kapcsán várja a csobbani vágyókat, hanem a nyár bármely másik napján is. Ez a 7 hektáros, körülbelül 4 méter mély tó a Balatonhoz hasonló hőfokúra melegszik fel. Természetesen a csónak és az étterem itt sem hiányozhat!

 

Soltvadkerti-tó

Forrás: vadkertito.com Forrás: vadkertito.com

Az Alföldön elterülő, 70 hektárnyi terület tökéletesen alkalmas fürdőzésre. Rengeteg kisgyermekes család jön ide nyáron kikapcsolódni, ugyanis az infrastruktúra a több napos pihenés lehetőségét is biztosítja. A vízibicikli és a vízicsúszda már csak hab a tortán!

 

Adásztevel - Tölgyerdei-tó

Forrás: strandlap.5mp.eu Forrás: strandlap.5mp.eu

A Budapesttől körülbelül 170 kilométerre elhelyezkedő, Pápa városától nem messze található adászteveli tó tökéletes választás egy vasárnap délutáni kiruccanáshoz. Finom ételek, vízicsúszda és vízeséses medence is várja az oda látogatókat. Ha több napra mennétek, akkor ajánljuk a Pápán található termálfürdőt is, amihez szintén egy szuper strand részleg is tartozik!

 

Suvadás-tó - Arló

Forrás: strandlap.5mp.eu Forrás: strandlap.5mp.eu

A Suvadás liget a tó, a kemping és a strand összefoglaló neve, mely a rendíkvül meghitt, nyugodt könyezetével veszi le a lábáról az idelátogatókat. A vízben úszni, játszani, vízibiciklizni is lehet, a parton pedig a Hableány Vendéglő várja azokat, akik megéheztek anagy fürdőzésben.

Reméljük sikerült hasznos tippekkel szolgálnunk új fürdőhelyek felfedezése kapcsán, kitartás mindenkinek ebben a nagy melegben, fürdőzzetek sokat!