Most szól:
Vezeti:
2017.08.15 Kedd . 11:18

A szelfi már a fogyásban is segít!

Mindannyian tudjuk, hogy a sikeres súlyvesztés alapja, a kevesebb étkezés, minél jobb hozzávalókkal és a sok mozgás.

Azonban van egy bizonyított módja annak, hogy a súlycsökkenés könnyebb legyen. Még pedig, ha szelfiket készítesz magadról a diéta során, így fennmarad a kellő motiváltság a kívánt testsúly érdekében. Egy spanyol egyetem kutatói felfedezték, hogy a képek dokumentálásával hamarabb és nagyobb valószínűséggel érik el a kitűzött célt.

Egyre több ember osztja meg súlycsökkentő kalandjait a közösségi médián, aminek következtében létrehoztak egy olyan alkalmazást, ami a feltöltött képekből egy videót hoz létre az átalakulásról. Ez egy olyan módszer, amely számos ember életét változtatta meg, köztük Justine McCabe-t is.

A nő elvesztette édesanyját és férjét és az étel jelentette számára a vigaszt. Az addigi súlya közel duplájára nőtt. 140 kilósan döntött úgy, hogy azonnal változtatnia kell, mert már nem látta magát szépnek a tükörben és borzasztóan szomorú volt. A videón viszont pontosan látszik, hogy a diéta során, mennyire megváltozik az arckifejezése.

A családja és barátai unszolására elkezdett edzőterembe járni és hogy bizonyítsa ott létét, mindig küldött magáról egy képet edzés közben az egyik barátjának. Nap-nap után folytatta az edzéseket és a szigorú diétát, folyamatosan dokumentálva a napjait, így röpke öt hónap leforgása alatt 56 kilót fogyott. Majd még további 22 kilót, tehát összesen 78 kilót adott le eddig.

Mégis úgy érzi, nem a súlycsökkenéssel érte el a legnagyobb változást, hanem a depresszióval vívott harcával. Kimászott egy mély gödörből és igazán helyre állt az önbecsülése.

Nézzétek meg ti is a videót az elképesztő átalakulásról:

Ki gondolta volna, hogy a szelfi segíthet egy ilyen pozitív eredmény kialakításában?

Forrás: Independent