Most szól:
Vezeti:
2017.10.26 Csütörtök . 12:13

Most akár ti is megtekinthetitek a Harry Potter eredeti kéziratát

A Harry Potter franchise mára már szinte elképzelhetetlen, hogy ne létezzen.

Hihetetlen belegondolni, de előfordult, nem is egyszer, hogy a varázsvilág megálmodójának kéziratát több kiadó is visszadobta. De hála a Bloomsbrynek, ma már mindenki ismeri Harry és barátainak nevét. Most pedig elérhetővé válik az eredeti kézirat.

Ahogy azt már mi is megírtuk nektek, a British Library kiállítást nyit a Harry Potteres relikviákból. A tárlaton nem csak kincsekkel, de az eredeti kézirattal is találkozhattok.

gallery-1508852839-harry-potter-snowy-owl digitalspy.com

A bölcsek köve huszadik évfordulójának alkalmából rendezik meg ezt a csodálatos kiállítást Londonban, a tárlat neve a Harry Potter: A mágia története. A világ minden tájáról érkező látogatók betekintést nyerhetnek a kulisszák és a történetek mögé, egészen 2018 februárjáig.

Könyveket, kéziratokat és varázslatos tárgyakat mutat be a kiállítás.

J. K. Rowling és a Bloomsbury személyes gyűjteményét, most láthatja először a nagyérdemű, köztük az egyetlen kéziratot, ami fellelhető a világon.

digitalspy.com digitalspy.com

„Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki szeretne részese lenni egy lenyűgöző részletességgel bemutatott mágia történetnek. A sellőktől a kristálygömbökig, a seprűktől a kerti törpékig minden megtalálható.”- mondta Julian Harris, a kiállítás vezető kurátora.

Rowling hozzátette: „A British Library hihetetlen munkát végzett. A valós tárgyakkal való találkozás, amelyek valamilyen formában fellelhetőek a könyveimben, meglehetősen csodálatos élmény és a kiállításon, több saját darabom is emlékeztet arra a húsz csodálatos évre, mióta a Harry Potter először megjelent. Arra ösztönözném az írókat, hogy sose adják fel. Engem is rengeteg elutasítás ért a könyvemmel kapcsolatban.”

Ti elmennétek a kiállításra?

Forrás: Digitalspy