Most szól:
Vezeti:
×
2017.10.30 Hétfő . 09:12

Az őszi Hortobágy madártávlatból - így még tuti nem láttad!

Kálló Péter fotográfus és drónvideó-specialista az őszi Hortobágyról készített csodaszép felvételeket, melyeket most itt megmutatunk nektek.

Kálló azt írja fotós oldalán, "a Hortobágy menő hely! Nem csak egy nagy puszta, hanem izgalmas, érdekes, élő és egyedülálló. Miközben készült ez a kisfilm, szépen lassan beleszerettem. Instagram csatornámon már láthattatok néhány képet erről."

1

Péter olyan helyekre is eljutott gépével, amit eddig még nem láthattunk, miközben a kisfilm felvillantja a klasszikus és ismert hortobágyi látványvilágot is, mint például a Hortobágyi Kilenclyukú Híd.

Facebook-oldalán úgy fogalmaz, "lápok, tavak és eldugott helyek, melyek a levegőből még különlegesebbek. Olyan helyekre juthattam be, ahol más még nem készíthetett ilyen felvételeket! Éppen ezért nagyon különleges ez a videó!"

4

A PetőfiLive megkereste Kálló Pétert, hogy meséljen a kisfilm készítésének körülményeiről.

Azt írta nekünk egy kérdésre válaszul, "régóta gondolkozok rajta, hogy a Hortobágy jól mutatna felülről, mert mindig csak síkban látjuk. A pusztát kevésbé látjuk felülről és inkább csak a sztereotípiákat ismerjük: szürkemarhák, gulyás, gémeskút. Pedig nagyon változatos az élővilága, és látványban nagyon izgalmas a felszíne, textúrák, tavak, lápok."

3

PetőfiLive.hu: Miért éppen a Hortobágyra utaztál filmezni?

Kálló Péter: Most zajlik a daruvonulás, ami Magyarország egyik legizgalmasabb természeti jelensége. Még november elején megnézheti, akit érdekel. Ennek kapcsán próbáltam az ott élő állatok szemszögéből csoportosítani a film tematikáját, a kevesek által ismert vadlovak, vizibivalyok szerepeltetésével például.

PetőfiLive.hu: Visszamész még mondjuk a nyáron?

Kálló Péter: Nagyon is tervezem, hogy visszamegyek. A Nemzeti Parkkal és a debreceni turizmussal foglalkozókkal le is van beszélve, hogy télen és nyáron is jó lenne folytatni a felvételeket.

PetőfiLive.hu: Mi lesz a következő projekted?

Kálló Péter: Fotó-, videó- és drón workshopok, egy határontúli magyarokkal foglalkozó dokumentumfilm, illetve egy nagyon régi vágyam ami remélem teljesülni fog januárban: egy Ázsia útifilm Kambodzsáról, Vietnámról, Thaiföldről és a környező régiókból.

 

A lélegzetelállító videót a Hortobágyról itt nézhetitek meg:

Kálló Péter fotós oldalát ITT tudod követni!

Instagram oldalát pedig ITT tudod nyomon követni!