Most szól:
Vezeti:
2017.11.06 Hétfő . 15:23

Erre a magyar bandára érdemes lesz odafigyelni!

A miskolci The Sign zenekar az augusztusi Saját zenéd versenyünk nyerteseként debütált a Petőfi Rádióban.

A srácok azóta rendületlenül dolgoztak, hogy a nyertes "Egyetlen" című dalhoz elkészítsék a videoklippet. Szerencsére a dolog nem váratott sokat magára, s a klip el is készült.

Elsőre kicsit furcsának tűnhet, hogy egy úgymond "bemutatkozó videóban" miért nem a zenekar van a középpontban, de erre a kérdésre és még sok egyéb másra is Czinke Máté, a formáció frontembere adott nekünk választ.

Az "Egyetlen" egy virágzó és boldog szerelmi történet, ahol a fiúk úgy gondolták, hogy inkább a dalra és annak mondanivalójára helyezik a hangsúlyt maguk helyett. Ezek után számukra egyértelművé vált, hogy egy szerelmespárt állítanak a középpontba, akik az egész sztorit végigviszik. Az már csak hab a tortán, hogy a szerelmesek a forgatás után egy héttel el is jegyezték egymást!

Képkivágás2

A klip keretes szerkezetű, filmvetítéssel indul és azzal is végződik. Közben a főszereplők Miskolc legvadregényesebb tájain barangolnak és szeretik egymást. A lényeg az volt, hogy vizuálisan is jelenjen meg az a felhőtlen és boldog hangulat, melyet alapvetően a dal is sugall.

Számunkra a klip kedvenc jelenete a csónakázós rész, mely Lillafüreden a Hámori-tónál készült, s drónnal vette fel a stáb. Egyébként a vágások, a képi világ, a színek s a sztori is rendkívül egyben van, ebben hatalmas szerepet játszik Kollár Ábel, a zenekar dobosa, aki a felvételek legnagyobb részét rögzítette.

Képkivágás

Máté elmondása szerint a közös munka rendkívül felemelő érzés volt, csodálatos valami maradandót alkotni. A befejező jelenethez a barátaikat hívták meg, akik hatalmas lelkesedéssel tombolták végig a forgatást, tiszta szívből támogatták a klip létrejöttét. Minimális nehézség a szervezés terén volt, nehéz egy ilyen kaliberű forgatást leszervezni. Bizton állíthatjuk, hogy ez az idő múlásával egyre gördülékenyebben fog menni.

Képkivágás3

Összességében egy számunkra rendkívül kedves, jó hangulatú, fülbemászó végeredményt sikerült összehoznia a The Sign-nak, érdemes megjegyezni a srácok nevét, mert garantáltan hallani lehet majd róluk még a jövőben. Most nagy erőkkel az első albumukon dolgoznak, mely a "Többet mond itt minden Rólad" névre hallgat majd, s ha minden jól megy 2018 elején lát napvilágot.