Most szól:
Vezeti:
×
2017.11.10 Péntek . 13:20

Példaértékű ügy mellé állt a két magyar zenész

Heincz Gábor Biga és Wolfie videoklipben fejezi ki magát.

Heincz Gábor Biga és a Punnany Massifból ismert Farkas Roland, más néven Wolfie egy különleges dallal és videoklippel lepte meg a közönséget. A dal egyik különlegessége, hogy blues dal, ami azért nagy kihívás, mert egyáltalán nem vidám műfaj. A másik érdekesség pedig, hogy a hajléktalanság problémájára hívják fel a figyelmet, ugyanis napjainkban az emberek számára a hajléktalanok láthatatlanokká válnak, még akkor is, ha esetleg a szemük előtt fagynak meg. A fiúk azt szeretnék elérni, hogy a segítségnyújtás legyen menő.

Fotó: Csudai Sándor Fotó: Csudai Sándor

Biga szerint szerelmes dal annyi van, mint tengerben a hal, inkább egy aktuális problémát szeretett volna megfogni, amit egy olyan dinamikus dallal mutat be, ami bevonzza a fiatalokat és az idősebb korosztályt is.

A klipnek nem az a célja, hogy az emberek lesajnálják a hajléktalanokat, hanem az, hogy gondolkozzunk el azon, hogy bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe. Mindenkivel megtörténhet az, hogy olyan élethelyzetbe kerül, melynek következtében az utcán találhatja magát.

Fotó: Csudai Sándor Fotó: Csudai Sándor

Maga a dal ütősre sikerült, valóban lehet benne érezni a bluest, mivel olyan hangszerek is megszólalnak benne, mint a dobró és a szájharmonika. A klip sem hétköznapi, mivel animációs és rajzfilmszerű, amit úgynevezett greenbox technikával oldottak meg a készítők.

A zenei téma ötleteit Biga és Szabó Zé dolgozták ki, majd később Wolfie-val a dalszöveget írták meg.