Most szól:
Vezeti:
×
2019.03.08 Péntek . 12:32

A magas sarkúban járás művészete

Aki látott már Beyoncé videoklipet, biztosan felsóhajtott már azon, hogy vajon hogyan képes nemcsak járni, de táncolni és ugrabugrálni azokban a gigasarkú cipőkben.

Nos, nem csalás, nem ámítás, ez igenis lehetséges – még azok számára is, akik világ életükben lapos cipőkben tipegtek.

Az alábbi tanácsokkal mindenki számára elérhetővé válik a magas sarkú körömcipő összes előnye:

1. Lassan járj, tovább érsz: első alkalmakkor senki ne rohanjon sehova – akkor se, ha nagyon fontos. Utóbbi esetben vegyük le a magas sarkúnkat és mezítláb siessünk. Nem hiányzik egy bokaficam. Első viseléskor válasszunk olyat, ahol keveset kell majd menni és lehet egyéni tempóban.

giphy giphy

2. Fel a fejjel: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy gerincünk egészséges görbületeit megőrizve kellene magunkat egész nap tartani. Nos, a magas sarkú viselése tud ebben segíteni. Fejtetőnk legyen a gerinc egyértelmű meghosszabbítása, és magunk elé nézzünk, ne a lábunkat.

3. Egyensúly: aki bevállalósan magas sarkakat választ, bizony a felhők között érezheti magát. Az út/járda egyenetlenségei sokszor kifognak rajtunk, így fontos, hogy minden körülmények között meg tudjuk tartani egyensúlyunkat. A kezdőknek ajánlott kisebb sarkakkal indulni.

giphy giphy

4. Kényelem mindenekelőtt: be kell látni, hogy lábaink nem egyformák, így amit egyikünk felvehet, a másikunknak csak álom marad. Ezen tény elfogadásával és megfelelő kutatómunkával azonban rá lehet lelni a tökéletes darabra, amiben azonban már ki fogunk tudni gyalogolni akár a világ végére is.

5. Ismétlés a tudás anyja: igaz ez erre a ’tudományra’ is. Bátran lehet otthon kopogni a cipellőkben, hogy magabiztosságunk az egekig érjen.

giphy giphy

6. Semmi sem muszáj: attól, hogy a celebek magas sarkúkban billegnek, senki ne érezze kényszernek ezen lábbelik viselését pláne boka, láb vagy gerincproblémákkal. Az egészség a legértékesebb kincsünk – sztárok ide vagy oda.

+1: Az újonnan vásárolt topánkáknak gyakran nagyon csúszós a talpa. Semmi pánik, egy egyszerű dörzspapírral kicsit szentségtelenítsük meg, és máris magabiztosan viselhető a legfényesebb járólapon is.

Forrás: stylecraze

Lead kép: pexels