Most szól:
Vezeti:
×
2019.07.18 Csütörtök . 12:00

FESZTIVÁLLAPOTBAN: Lábas Viki

Nemrég indult sorozatunkban hazai előadókat kérdezünk a stílusos fesztiválmegjelenésről, a kedvenc fesztiválos fellépőszettjükről, sőt, még azt is elárulják, hogy melyik az a koncert, amit biztosan nem hagynak ki a nyáron. E heti főszereplőnk: a három kategóriában is Petőfi Zenei Díjra jelölt Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője!

Petőfi rádió: Melyik a kedvenc hazai fesztiválod?

Lábas Viki: Fishing on Orfű, Volt, Strand, Sziget, Művészetek Völgye. Az összes hazai fesztivált másért szeretem. Nagyon szeretek a fesztiválozókkal együtt bulizni, ha van rá lehetőség. Idén nagyon jólesett a Volt, várom a Strand fesztivált és a Művészetek Völgyét, örülök, hogy visszatérhetünk a Fezen fesztiválra és ismét játszhatunk a Campuson és a SZIN-en. Ha külföld, akkor Glastonbury.

PR: Mi az a kiegészítő, ami nélkül nem indulsz el egy fesztiválra?

LV: Telefon, kézfertőtlenítő, víz, pénz. Ha csajos kiegészítőre gondolsz, akkor hajcsat, hajgumi, nyaklánc vagy fülbevaló, valamilyen parfüm, vagy testpermet.

Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily

PR: Szerinted hogyan lehet kitűnni a tömegből egy fesztiválon?

LV: Az attitűdöddel, a hozzáállásoddal, ha harsány vagy, nagyon tudsz bulizni és énekelni. Egy fesztiválon sok feltűnő figura van fura ruhában, csillogó sminkkel, szóval, ha emberileg is átérzed ezt a szabadság feelinget, az üthet igazán.

PR: Szakadó esőben és sárban dagonyázva is lehet stílusos valaki?

LV: Az elmúlt években sokszor esett az eső, vagy szakadt le éppen az ég a fesztiválos koncertjeink alatt, úgyhogy volt alkalmunk megtapasztalni, mennyire felszabadító hatással van ez a jelenség az emberekre. Szeretnek együtt elázni, dagonyázni, sárban fetrengeni. Szerintem ilyenkor senki sem arra gondol, hogy mennyire stílusos szeretne lenni, hanem arra, hogy minél koszosabb és felszabadultabb legyen. A Sound kivételével szerintem nem a stílusosság az elsődleges szempont egy fesztiválozónak, hanem, hogy jól érezze magát és kényelmesen vészelje át a több napig tartó bulizást.

Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily

PR: Melyik volt a legemlékezetesebb fesztiválos fellépőszetted?

LV: Sok ilyen szettem van, de talán a tavalyi és az idei Volt fesztiválos Pride szettemet emelném ki, amit mint mindig, most is Takács Márk Ádám készített és az elfogadásra, odafigyelésre és a nyitottságra szerettük volna felhívni vele a figyelmet.

Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily

+1 Kinek a koncertjét várod a legjobban az idei fesztiválszezonban?

LV: Florence + The Machine

Fesztiválos sorozatunkban korábban Koszi Janka és Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője árulta el, hogy szerintük mi a stílusos fesztiválmegjelenés titka. A velük készített interjúkat ide és ide kattintva olvashatjátok el!

Lead kép: Lábas Viki / Fotó: Hegyi Júlia Lily