Most szól:
Vezeti:
2019.08.20. Kedd 00:28

Főszerepben: a Maison Marquise tulajdonosa, Inotay Petra

Sorozatunkban magyar divattervezők mutatkoznak be eddig talán kevésbé ismert oldalukról. Mesélnek arról, honnan merítenek ihletet a következő kollekciójukhoz, kiderül, hogy melyik az a nyári sláger, ami dallamtapadást okozott náluk, sőt, még egy olyan információt is elárulnak, amit csak a hozzájuk legközelebb állók tudhattak… eddig! Ezen a héten és a sorozatunk zárásaként a Maison Marquise megálmodója, Inotay Petra válaszol.

Petőfi rádió: Szerinted mi a három legnagyobb idei nyári trend?

Inotay Petra: Szerintem a legalapvetőbb trendek - az önbizalom a nyitottság és a céltudatosság, amelyek viselése nélkül a legcsinosabb ruha is veszít a fényéből. A Masion Marquise divatház is ebben a szellemben készíti kollekcióit, minden szezonban. Ha ezeket viseled, mindig trendi leszel :)

Maison Marquise Maison Marquise

PR: Mi az a divatbaki, amire nincs mentség?

IP: Engem a leginkább az zavar, ha valaki nem a testalkatához és/vagy az alkalomhoz illő öltözéket visel. Rengeteg stílus és fazon közül lehet napjainkban válogatni, így mindenki számára van bőséges kínálat a piacon. Nem mindenki sylist, de a legtöbb üzletben már segítenek és tanácsot is szívesen adnak a választáshoz, így stílusos szetteket lehet összeállítani, testi adottságtól függetlenül. Mi is minden kollekciót úgy tervezünk, hogy a darabok jól kombinálhatóak legyenek egymással. Nekem még személyesen az egyes viselt ruhadarabok és kiegészítők közötti harmónia nagyon fontos.

PR: Nyaralás közben teljesen kikapcsol az agyad, vagy pihenés közben is gyűjtöd az inspirációkat?

IP: Nyaralás közben igyekszem teljesen kikapcsolni, hiszen ilyenkor fedezzük fel az új dolgokat, találkozunk új emberekkel és szerzünk új tapasztalatokat, élményeket. Ha egy dologra próbálnék fókuszálni, bezárnám a körülöttem lévő világot. Nagyon szeretek egyedül utazni és városokat felfedezni, bár szerencsére majdnem mindenhol élnek barátaim, így pár napig helyi lakos lehetek.

Inotay Petra Inotay Petra

PR: Melyik az a kiegészítő, ami nélkül nem indulsz el nyaralni?

IP: Egy-két jó könyv és magassarkú cipők. Könyv a tengerpartra magassarkú pedig estére. :) Szeretek olvasni, ennek a hobbymnak főként nyaralás közben tudok eleget tenni. Amikor otthon összegyűlik pár könyv, akkor rájövök, hogy utazni kell, lehetőleg vízpart mellé.

PR: Kedvenc nyári slágered?

IP: A legutolsó kollekciónk Kiss Márk stylisttal kollaborációban készült és rengeteg új itthoni klipben láthatóak a ruháink (pl.: Kozma Orsi, Tóth Gabi, Radics Gigi), mégis személyes kedvencem most Duke Dumont - Ocean Drive című száma, mert sok emlék köt hozzá.

+1: Mi az, amit eddig még nem tudhattunk rólad?

IP: Nagyon szeretek vezetni és a parkolással sem szokott gondom adódni, ami férfi kollégáim és ismerőseim számára is néha kínos. :) Most épp a motorcsónak jogsit csinálom, remélem ehhez is hasonló tehetségem lesz! Emellett kb. 100 db cipőm van, de úgy gondolom ez nőként teljesen természetes. :D

Pásztor Anna Maison Marquise ruhában Pásztor Anna Maison Marquise ruhában

Lead kép: Maison Marquise