Most szól:
Vezeti:
×
2019.09.10 Kedd . 09:28

Tiszta hajformázó, egészséges haj!

Nyilván mindenkinek lapul otthon számtalan piszkos sminkes táska és nagyon sok roncsolt és széttört paletta, na de a legokosabb dolog, amit tehetünk az az, hogy nem csak ezeket az eszközeinket tisztítjuk, hanem a szépségápolási eszközeinket is.

Hiába van hat lépésből álló esti arcápolási rutinod és szuper hajra használatos terméked, fésűd stb., ha ezeket nem tisztítod alaposan és rendszeresen, hiszen a kosz és a baci megragad a hajvasalódon is, ami hatalmas galibákat okozhat hosszú távon. Igen, folyamatosan tisztogatni kell ezeket is, mivel tudjátok, hogy az arclemosó eszközeiteket, esetleg többször használatos kis lemosó kendődet is meg kell szabadítani a kosztól.

Ha oda figyelsz a frizurád formázási eszközeire, hajad is sokkal jobb állapotba kerül majd, ez garantálható!

Csak gondoljatok bele, mennyi termék található meg a polcotokon jelenleg. Azok a krémek, szérumok, balzsamok, amiket használtok a hajatokra, mind-mind rákerülnek a vasalótokra, az elhalt hámsejtekről, melyek lehullanak a fejünkről se feledkezzünk meg.

A legjobb hír viszont az, hogy nagyon egyszerű tisztán és tökéletes állapotban tartani ezeket az eszközöket!

Először is, miután használtad a hajvasalód, tedd félre picit, hagyd kihűlni. Majd amikor ez megtörtént, fogj egy picit benedvesített törölközőt vagy egy nedves törlőkendőt és óvatosan törölgesd át. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl vizes, hiszen nem szeretnénk a féltett és olykor drága kellékeinket eláztatni. Ez vonatkozik a kerámia bevonatú dolgokra, viszont a fém göndörítőkkel más a helyzet. A nedves kendő itt is fontos lesz, viszont ezeket melegen ajánlatos tisztítani, még mielőtt megszárad és rátapad a piszok. Óvatos mozdulatokkal ötölgessük át és ügyeljünk arra, nehogy megégessük a kezünket!

Ennyire egyszerű lenne ez a folyamat és akár a napi rutinjainkba is egyszerűen beépíthetjük.

Ja és egy utolsó tipp: a hajkefékről se feledkezzünk meg!

Forrás: Glamour

Lead: Pexels