Most szól:
Vezeti:
2019.09.23 Hétfő . 12:47

Hogyan néznek ki a menyasszonyok a világ más részein?

Gondolkoztál már azon, hogy milyen haja és sminkje lehet mondjuk egy indiai menyasszonynak? És azon, hogy milyen hagyományokat követnek Japánban vagy Kínában ezen a téren?

Amíg mindenkinek megvan a saját, egyedi stílusa, gyakran merítenek inspirációt a hagyományaikból.

INDIA

Az indiai menyasszonyok, főleg azok, akik követik a hindu vallást, gyakran választanak piros ruhát a fehér helyett, ugyanis ebben a vallásban a piros az elkötelezettséget, spiritualitást és a termékenységet. Az sem ritka, ha a bal orrukban karikát viselnek, hiszen náluk ez is a szépség egyik kifejezőeszköze. Henna díszíti a kezüket és a lábukat, melyet vagy egy különleges művész vagy egy közeli hozzátartozó készít el nekik a nagy napra. A szemeiket gyakran fekete tussal hangsúlyozzák.

 

 

JAPÁN

A japán menyasszonyok ruhája igen változatos tud lenni, vallástól függően. A tradicionális Shinto szertartás megköveteli a fehér ruhát, tetőtől-talpig, beleértve a sminket és a kiegészítőket is. A modern arák viszont előszeretettel választják a piros kimonót az esküvő napjára. Ahelyett, hogy fehérre festenék az arcukat, sokkal inkább készítenek egy nagyon világos rózsaszín, esetleg szürke sminket a természetes hatás elérése érdekében. Az is a tradíció része, hogy felül tűzött frizurát viselnek némi virágos dísszel.

 

 

KOREA

A koreai arák elsődleges célja, hogy fekete tusvonallal, nagy szempillákkal és egy kis extra arcpírral dobják fel az adottságaikat. Ruhájuk általában fehér és az ugyan ilyen színű fátyolt és kiegészítőket preferálják.

 

 

Forrás: glamourmagazine

Lead kép: pexels