Most szól:
Vezeti:
2019.10.15 Kedd . 07:58

Betiltották a szőrme árusítását és előállítását Kaliforniában

Az elmúlt időszakban egyre több világmárka csatlakozott a Fur Free mozgalomhoz, ám a napokban Kalifornia állam tiltotta be az állati eredetű szőrméket.

Az új állatvédelmi törvényt Gavin Newsom kormányzó szombaton írta alá, melynek értelmében Kalifornia lesz az első amerikai állam, ahol 2023-tól tilos lesz új szőrme termékeket árulni és gyártani. A szabály a régi szőrmékre, valamint a vallási termékekre nem fog vonatkozni.

Egyre több ember gondolja már úgy, hogy ez állati szőrme viselése nem etikus, amihez már nagyon sok világhírű divatmárka is csatlakozott, mint pl. a Chanel, Versace, Michael Kors, Gucci… és még sorolhatnánk.

Természetesen a szőrmeipar képviselői nem ujjongtak a törvény bevezetésére és pert fontolgatnak a döntés ellen, ugyanis az USA Szőrme Terméktanácsának adatai szerint az Egyesült Államokban évente 1,5 milliárdos forgalmat bonyolítanak le a kiskereskedők.

Nemcsak a szőrmetilalomról döntöttek Kaliforniában, hanem a vadon élő állatok cirkuszi tartását is betiltják az elkövetkezendő időben.

Forrás: peta

Lead kép: Facebook Prada