Most szól:
Vezeti:
×
2019.11.06 Szerda . 11:12

Mondj igent a csillogásra!

Akiknek már megkérték a kezét biztosan sok menyasszonyi ruhát mentettek le, hogy a boldogító igent, a tökéletes darabban mondják ki.

Szerencsére számtalan fazon közül tudjuk kiválasztani a számunkra leginkább tetszőt, sőt! Talán már olyan hatalmas a választék, hogy elveszettnek érezhetjük magunkat a sok szebbnél szebb ruha láttan. Éppen ezért nemrégiben felkerestem az egyik legkedveltebb menyasszonyi ruha szalon, a Privé Salon tulajdonosát Komáromi Kamillát, hogy megtudjam milyen trendek fognak uralkodni 2020-ban és hogyan válasszuk ki az alakunkhoz leginkább illő darabot.

Kamilla elárulta, hogy a trendek terén az egyik legmeghatározóbb változást a szoknyáknál láthatjuk majd, ugyanis az abroncsos ruhák már egyre jobban mennek kifelé a divatból. Helyettük a lágy esésű A-vonalú, valamint a sellő fazonok fognak dominálni. Az utóbbi fazonokat eddig csak a 34-36-os méretű hölgyek merték bevállalni, mivel a combközéptől bővülő fazonjának köszönhetően abszolút kiemelik az alakot.

Privé Salon / Fotó: Tárczy Eszter

Sokan azt hiszik, hogy a sellő fazonok csak a nagyon magas, nagyon vékony lányoknak állnak jól. Ez nem minden esetben van így. Sokkal jobban tud mutatni azokon a hölgyeken, akiknek van egy kis cicije, popsija, tehát van sziluettjük.” – árulta el Kamilla.

Azoknak a nőknek, akik egy kicsit teltkarcsúbbak, az A-vonalú darabok a legelőnyösebbek, ugyanis egy jól megválasztott A-vonalú ruhával a dekoltázs kiemelhető, a csípő pedig elrejthető.

Kamilla azt is elmondta, hogy ő a kisebb keblekre egyenes tetejű ruhákat, míg a „cicisebb” hölgyeknek a dekoltáltabb fazonokat ajánlja.

Privé Salon / Fotó: Tárczy Eszter

Azt azonban érdemes minden menyasszonynak tudnia, hogy a jövő év legmerészebb trendjei közé a nagyon mélyen dekoltált menyasszonyi ruhák is bekerültek. Ezek a darabok is roppant látványosak, ám nem árt tudnunk, hogy egy templomi esküvőre nem feltétlen ezek a legajánlottabb fazonok.

Kiegészítők tekintetében az abszolút kedvencek a kézfejet érintő kis csipkekesztyűk lesznek. A kisebb fülbevalókat a nagyobb darabok váltják majd fel, amik lehetnek akár nagy karikák vagy marabu tollból készültek is. Cipőknél továbbra is hódít a „Carrie Bradshaw trend”, azaz mikor a ruhához színes cipőt választunk. Ebben az esetben tanácsos úgy kiválasztani a cipő színét, hogy valamelyik kiegészítőn szintén visszaköszönjön ugyanaz az árnyalat, legyen az a csokor, szatén öv vagy akár a fülbevaló. A fátylaknál pedig a királyi esküvőkön látható hatalmas, nagyon hosszú katedrális szabások fogják uralni a 2020-as trendeket!

Privé Salon / Fotó: Tárczy Eszter

Az anyagok terén mindenképp a puha tüll, muszlin anyagok, szatén és a mikádó selymek lesznek a legkeresettebbek. Ezek mellett pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nagyon csillogós anyagból készült darabok is, így érdemes ezeket a ruhákat szemügyre venni a választás során.

2020-ban biztosak lehetünk abban, hogy a fehér színnel szinte alig fogunk találkozni, mivel ezt az árnyalatot már jó pár szalon száműzte kínálatából és helyettük a törtfehér, púder valamint a rózsakvarc színek lesznek a mennyasszony színei.

Egy ruha nem ruha? Több helyről hallottam már, hogy egyre népszerűbb hóbort a menyasszonyok körében, hogy nem egy, nem kettő, hanem akár három vagy négy ruhában jellennek meg a nagy napon. Ez vajon egy új irányzat lesz vagy csak egy gyorsan felkapott trend?!

Privé Salon / Fotó: Tárczy Eszter

Igen, most már egyre többen átöltöznek. Minden menyasszonyi ruhánál megvan, hogy mire való. Egy sellő szabású darabban egy itthoni esküvőt nem lehet végig bulizni, ezért sokan csinálják azt, hogy a szertartásra egy szép uszályos ruhát választanak és utána a vacsoráig vagy a nyitótáncig egy A-vonalú ruhába bújnak. A mi szalonunkban is volt már erre jócskán példa. Az egyik menyasszony pl. 4 ruhát is választott a nagy napra. Volt egy ruhája a polgárin, egy a templomi esküvőn, egy nyitótáncon és a vacsorán, majd a külföldi kreatív fotózására választott egy negyedik darabot is.” – meséli Kamilla.

A mennyecske ruháknál a hagyományos piros szín továbbra is megmarad, bár manapság egyre több hölgy a hagyomány helyett a dekor színét veszi figyelembe és ehhez választja ki az adott ruhát, legyen az ezüst, arany, királykék vagy púder.

Privé Salon / Fotó: Tárczy Eszter