Most szól:
Vezeti:
×
2019.11.29 Péntek . 08:06

A megfelelő bőrápolás fontosabb, mint gondolnád

Mint ismert, bőrünk a legnagyobb szervünk, amely védi testünket és belső szerveinket a külső behatásoktól. Éppen ezért is fontos, hogy ápoljuk és regeneráljuk a külső agresszív hatásokkal szemben.

Lényeges, hogy megtanuljuk azt, miként ápoljuk bőrünket, milyen termékeket és kezeléseket vegyünk igénybe. A helyes választással sokat javíthatunk bőrünk állapotán és visszanyerhetjük annak eredeti ragyogó, egészséges megjelenését.

Bizonyára mindenki pipereszekrényében található arckrém, aminek a felvitele a napi rutinjának a része. Azonban a megfelelő krém kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen a drogériák polcai telis-tele vannak különböző kozmetikumokkal. Pigmentációra, hidratálásra, éjszakai krém, zsíros bőrre, ráncos bőrre és még sorolhatnánk, mennyi termék közül kellene megtalálnunk a megfelelőt! Könnyen elcsábulhatunk egy drágább arckrémnek, pedig lehet nem is használ bőrünknek, mert nem a mi problémánkra való. Sajnos én is jártam már így…

Fotó: Molnár Böbi

Nem is olyan egyszerű kiválasztani a megfelelőt, ugye?

Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy a bőröm milyen típusba sorolható és milyen kozmetikumokkal ápoljam azt. Mondták már, hogy az arcbőröm zsíros, vízhiányos, szeborreás… Na de akkor melyik is lehet pontosan?

Ahhoz, hogy ezt kiderítsem a napokban ellátogattam Kiss Anett bőrterapeutához a Royal Clinics klinikán.

A specialista első körben egy személyre szabott bőrdiagnosztikát javasolt, hogy pontos képet kapjunk bőröm állapotáról. Ehhez egy apró, „telefonra “ hasonlító eszközt vett elő, aminek a kamera részén egy nagyító volt látható. Ahhoz, hogy a diagnosztikát elkezdjük, meg kellett adnom az életkoromat is, hogy az eszköz pontosan felmérje, milyen állapotban van a bőröm. A gép segítségével pedig megállapíthatóak a bőr szemmel nem látható, rejtett problémái.

Fotó: Molnár Böbi

Az egy órás konzultáció első lépéseként a készüléket ráhelyezik az arcra, ami felméri a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát és a faggyútartalmát, valamint annak tényleges típusát. De itt még nem állt meg a diagnosztika! Az akár 1000-szeres nagyítású műszeres mérés eredményképpen, arra is választ kaptam, hogy mi a helyzet a ráncaimmal, a pórusaimmal, a pigmentációkkal és bőröm érzékenységével, amiről kinagyított fényképet is kaptam!

Fotó: Molnár Böbi

Mellékesen megjegyezném, hogy voltam olyan „okos”, hogy a rendelőbe betérve jutott eszembe, hogy alapozóban jöttem el egy bőrdiagnosztikára. Kértem egy lemosót, hogy eltávolítsak minden „felesleges” dolgot az arcomról, mielőtt nekilátnánk a konzultációnak. A szakember erre elmosolyodott, hogy nem kell lemosnom az aznapi sminkem, ugyanis a készülék annyira professzionális, hogy az eredményt nem fogja befolyásolni az alapozó! Pár percig kételkedtem a válaszában, de aztán a képek láttán igazat adtam neki!

Miután kielemeztük bőröm állapotát, rátértünk a krémek használatára, ugyanis a különböző problémák ismeretében nem mindegy, hogy milyen krémet használok, milyen lemosót, hetente hányszor radírozom az arcom és természetesen a fényvédő használata sem elhanyagolható. A konzultáció végén egy kis személyre szabott bőrápolási termékcsaláddal távoztam, ami csak pár napra elegendő, de a bőrterapeuta megnyugtatott, hogy a megfelelő krémekkel, higgyem el, pár nap is csodát fog tenni!

Összességében nagyon hálás voltam magamnak, hogy ellátogattam egy ilyen állapotfelmérésre, ugyanis eddig teljesen más kategóriába soroltam a bőröm, így hiába vettem drágábbnál drágább krémeket, mondván, hogy ez most biztosan jó lesz, kiderült, hogy eddig bizony nem a megfelelő kozmetikumokkal tápláltam azt. Utólag pedig már bánom, hogy nem előbb szántam rá magam erre, hiszen amellett, hogy ezzel pénzt spóroltam volna meg, a feleslegesen megvásárolt krémekkel csak rontottam arcbőröm vitalitásán.

Fotó: Molnár Böbi

Lead kép: Molnár Böbi