Most szól:
Vezeti:
2015.09.27. Vasárnap 11:29

Petőfi Dj >> SanFranciscoBeat

A SanFranciscoBeat név mögött álló Kovács Krisztián tizennégy évesen, 1996-ban kezdett összebarátkozni a lemezjátszókkal. Csütörtökön éjféltől ő áll a Petőfi Dj pultja mögé.

Első inspirációit DJ Newl tech-house szettjei adták, ezért a kezdeti időszakban leginkább tech-house és hard-house zenéket pakolva igyekezett megnyerni közönségét. Próbálkozásai olyannyira jól sikerültek, hogy a 96-os debütálás után szinte rögtön az underground szemléletéről elhíresült, illegális bulik havi rezidense lett. Ennél jobb kezdőlökés aligha kell egy dj-karrier beindulásához! Krisztián 98-ban már a legnagyobb budapesti klubokban, például az E-klub Underhouse-estjein fedte fel lemezes-táskájának titkait...de nem állt meg itt!

Az általa játszott, egyre szélesedő zenei spektrum mind nagyobb érdeklõdést kapott.Ennek bizonytékaként lehetett ő a Viasat televízió 2001-es 'Bár' –valóságshow lemezlovasa, s egyben a Budapest Parádén induló Viasat-kamion dj-je. Ettől kezdve egyre mozgalmasabb éjjelek köszöntöttek SanFranciscoBeatre: techno- és proggie-bulik közkedvelt művészeként koptatta tovább a lemezjátszótűket erdős fesztiválokon és zárt bulikon éppúgy, mint Budapest menő kávéházaiban és klubjaiban. 2002-ben, újabb jelentős mérföldkőhöz érve, Slam Jr. Strictly-csapatának tagja lett, s ennek köszönhetően alkalma nyíltproduceri vágyainak beteljesítésére. Zenéi azóta az E-Klub válogatásalbumán (No Way / 2003), a Free Magazin korongján (Strictly One rmx / 2004) is megjelentek. 2004. őszén megjelent a Slam Jr. gondozásában a Strictly! Promo elnevezésű E.p., amit munkatársával, Alpha Beat/BlackNavy-vel együtt közösen készítettek el. A korong jelentős belföldi és nemzetközi sikereket tudhat magáénak.

2007-ben megjelent közös szerzői lemeze Slam Jr-ral a Monday2Sunday. Amit az év albumának is választottak. Ezek után elkészítette saját önálló lemezét, ami 2008-ban látott napvilágot és az After.Hours névre keresztelte. Hangzásvilágában teljesen egyedülálló és rengeteg újítást tartalmaz a lemez. Nemrégiben megjelent maxi lemeze a FADE recordsnál a vártnál is nagyobb sikert hozott hisz olyan nevek pörgették mint Hernan Cattaneo, Chris Fortier, Jeff Bennett, vagy a világsztár SASHA...

SanFranciscoBeat a Petőfi Elektrik rezidens DJ-e a műsor indulásától. Nyáron számos fesztiválon láthattad - hallhattad.

Linkek:

www.sanfranciscobeat.hu

www.facebook.com/sanfranciscobeat

www.soundcloud.com/sanfranciscobeat

www.mixcl