Most szól:
Vezeti:
×
2017.11.15 Szerda . 12:10

Így üzen párkapcsolatodról a tested

Nem is gondolnád, mennyi mindent elárul a testbeszéd!

Jól tudjuk, hogy a kommunikáció csak nagyon kis részét teszik ki a szavaink. Az általunk közvetített üzenetet és a rólunk kialakult képet óriási mértékben árnyalja a nonverbális kommunikációnk. Ennek egyik elsődleges csatornája maga a testünk, a testtartásunk, ami olyan informatív, hogy külön nevet is kapott: testbeszéd.

A testbeszédünk tulajdonképpen belső érzelmi állapotunkat képezi le, vagy is egy-egy mozdulatból, vagy gesztusból kiolvasható, hogy érzik magát aktuálisan a másik. Dr. Lillian Glass pszichológus szerint, aki egyben a téma szakértője is, nincs ez másként a párok tekintetében sem. Ugyanis a kapcsolatban lévők testbeszéde, magáról a kapcsolat minőségéről, sőt még a közös jövőről is hordozhat információkat. Íme, néhány tipikus jegy, melyekből te is sokat megtudhatsz a párkapcsolatokról!

„Ő az enyém”

@Hello!

Mikor a páros egyik tagja (általában a nő) a másik felsőtestére helyezi a kezét, az egyfajta birtoklást fejez ki. Ez egyben egy távoltartó felszólítás minden riválisnak.

Kézen fogva

@Brightside @Brightside

Ha a páros mindkét tagjának teste egymás felé fordul és kezüket összekulcsolják, az általában azt jelenti, ez a kapcsolat kölcsönösen mély és bizalmas. Szoros érzelmi kötelékre utal.

Kölcsönös gondoskodás

@Zimbio @Zimbio

Ha a nő testével a férfi felé fordul, azt jelenti, olyan közel akar lenni a férfihez, amennyire csak lehetséges. Eközben a férfi pedig átkarolja a nő derekát, ami arra enged következtetni, hogy nem próbálja meg irányítani a nőt.

Erős kötelék

@Pinterest @Pinterest

Ha egy pár kézen fogva sétál, azt jelenti, hogy ők már rutinos páros. Jól ismerik egymást, és komfortos számukra a másikkal lenni. Az is árulkodó kinek a keze van felül, ugyanis ő dominál a kapcsolatban.

Védelmező

@Bournemouthecho @Bournemouthecho

Ez egy klasszikus póz, mikor a nő belekarol a férfiba. Ez általában azt jelenti, hogy függ tőle és biztonságban érzi magát mellette.

Egyenlőek

@NYdailynews @NYdailynews

Mikor a nő a kezét a férfi vállára teszi, másikat meg mondjuk a saját derekára, az azt jelenti, hogy nagy szorosan kötődnek egymáshoz, és egyenrangú partnerek a kapcsolatban.

Forrás: Brightside

Lead: 9News