Most szól:
Vezeti:
2018.02.24. Szombat 05:00

Kiváló tippek, hogy éld túl a telet

Ráadásul sarkvidéki Időjárás is érkezik a következő napokban.

1. Fontos, hogy annak ellenére, hogy iszonyú hideg az idő odakint, ne hagyjunk fel a sportolással, mert különben sokkal nehezebb lesz majd visszanyernünk a formánkat a nyári időszakban. Ezen felül pedig a tél amúgy is rengeteg lehetőséget kínál a testmozgásra, gondoljunk csak a síelésre!

via GIPHY

2. A tél egy rendkívül megterhelő időszak a legtöbb ember számára a lelki dolgokat tekintve. A szezonális érzelmi zavar ugyanis sokaknál fennáll. Azonban ezen muszáj felülkerekednünk, próbáljuk meg megtalálni mindenben a szépséget és a pozitivitást, mert bármennyire is nehéz, a legtöbb dologban jelen van a boldogság.

3. A hó bár gyönyörű a télben, de pont ugyan olyan veszélyes is. Mielőtt útnak indulnánk, alaposan győződjünk meg arról, hogy az autónk fel van-e készítve a zord időjárásra.

via GIPHY

4. Az időjárás tényezői mellett télen a száraz levegő is sok bosszúságot okozhat. Fordítsunk tehát ebben az időszakban kicsit nagyobb figyelmet a bőrápolásra, elkerülve ezzel az esetleges fájdalmakat.

5. Valószínűleg azonban a tél átvészelésének legjobb módja az, ha egy kicsit melegebb éghajlat felé vesszük az irányt. Amennyiben van rá lehetőségünk, érdemes ilyenkorra tervezni a vakációt és meglátogatni valami olyan országot, ahol nyáron is hétágra süt a nap.

via GIPHY

6. Ebben az időszakban igen nehéz elkerülni a megfázásos nyavalyákat, azonban ha odafigyelünk magunkra, többet alszunk, gyakrabban kezet mosunk és még a sportolásra is fordítunk időt, kisebb eséllyel betegszünk meg!

via GIPHY

7. Az utolsó és legfontosabb dolog azonban az, hogy próbáljuk meg mindig minden körülmények között melegen tartani a testünket. Ez nem csak arra az esetre igaz, amikor kimozdulunk otthonról. Fontos ugyanis megjegyezni, hogy sokkal hatékonyabb, ha szabályozható fűtéssel nem az egész házat tartjuk melegen, hanem csak bizonyos helyiségeket. Ez nem csak pénzt, de meleget is spórol.

via GIPHY

Forrás: Lifehacker

Lead: Pexels.com