Most szól:
Vezeti:
×
2019.05.30 Csütörtök . 10:53

Hogyan nem lett Járai Márk mesterszakács vagy fogorvos? Pénteken a Petőfi Pódiumban kiderül!

De addig is jöjjön néhány érdekesség az énekesről...

Járai Márkot legtöbbször mikrofonnal és/vagy gitárral a kezében a színpadon szokhattuk meg. A Halott Pénz énekeseként, illetve szóló produkcióban is folyamatosan járja az országot, fantasztikus koncertekkel "ellátva" a rajongókat.

Azt azonban kevesen tudják róla, hogy eredetileg fogorvosnak tanult Pécsett, azonban a zenei karrier miatt végül abbahagyta az utolsó évben az egyetemet. Kezdetekben Pécsett, bárokban lépett fel, eleinte öt, majd tíz embernek és ez a szám szépen lassan egyre nőni kezdett. Márk a mai napig imád akusztikus koncerteket adni, szereti azt a meghitt hangulatot, ami ezeken a koncerteken uralkodik. Az Én vagyok itt! szerda esti adásában úgy fogalmazott, hogy ő tökéletes megtestesítője a szomszéd srác jelenségnek. Szerinte a színpadról abszolút lejön az, ha valaki szereti azt, amit csinál, illetve ha a Halott Pénzt nézzük, hogy a zenekar nem csak egy zenekar, hanem egy hatalmas baráti társaság.

  

Márk egy különleges felkérést is kapott idén, a Strand Fesztiválon ugyanis róla nevezték el az egyik színpadot, méghozzá azt, ahol a korábbi években is tábortüzes akusztikus koncertek voltak. A "Járai Márk és barátai" színpad line-upjáért teljes mértékben a Halott Pénz énekese felel, ahogy a címből is kiderül, jó barátait hívta el fellépni és reméli, hogy minél több koncertet meg tud majd nézni.

A győri születésű, ám magát inkább pécsinek valló énekesről az M2 Petőfi TV Petőfi Pódium című műsorában még többet megtudhattok, például azt is, hogy fiatalon mesterszakács szeretett volna lenni és ehhez minden képessége meg is van. A mai napig imád kísérletezni a konyhában, gyakran főz párjának és barátainak, szinte bármit elkészít. Új kedvence a nem rég vásárolt szuvidáló gépe, mellyel szintén számtalan különböző ételt elkészített már.

Ha lemaradtál Márk szerda esti interjújáról, akkor nézd vissza itt, vagy pedig kapcsolj péntek este 21.05-kor az M2 Petőfi TV csatornájára!

Fotó: Mohai Balázs / MTI