Most szól:
Vezeti:
2019.06.04 Kedd . 09:14

A hazai folklór népszerűsítése - világkörüli hajóútra indult a magyar pár

Abban alapvetően ma már nem sok újdonság van, hogy egy ember, vagy egy pár úgy gondolja, világkörüli útra indul. Viszont annál érdekesebb, ha ezt céllal teszik, például, hogy népszerűsítsék a magyar folklórt. Réka és Kristóf nemrég indultak el földkerülő útjukra, mi pedig Dubrovnikban értük őket utol.

Réka és Kristóf 2018 májusában úgy döntött, hogy maguk mögött hagyják jól megszokott budapesti életüket és egy 43 éves vitorlás hajóra költöznek. Az elmúlt esztendőben azon dolgoztak, hogy a hajót olyan állapotba hozzák, hogy azzal meg lehessen kerülni a Földet, hiszen ők 3 év alatt körbe szeretnék utazni a világot. Ezt pedig nem csak úgy hobbiból teszik, vagy csak azért, hogy "simán" világot lássanak, hanem azért, hogy népszerűsítsék a magyar folklórt, valamint, hogy a helyi szokásokról, tradíciókról videókat készítsenek és azokat feltöltség angol nyelvű YouTube csatornájukra.

 

 

Arra, hogy a kirándulás még sikeresebb legyen, még indulás előtt fotópályázatot hirdettek, méghozzá a magyarság témájában. A győztes 22 darab fotót magukkal vitték a hajóra és bárhol is kössenek ki a világon, kiállítást rendeznek a képekből. A dubrovniki esemény például annyira jól sikerült, hogy még a Dubrovnik Press is beszámolt róla. Réka és Kristóf célja, hogy a külhoni diaszpórába egy kis magyarságot csempésszenek.

Az utazásuk érdekessége egyébként az, hogy szinte egyáltalán nem rendelkeznek hajózási tapasztalattal, így a távokat fokozatosan növelve, egyre nagyobb utakat tűznek ki célul maguk elé. Ha minden jól megy, év végén Brazíliába hajóznak majd tovább. A kalandvágyó párost a hétfő esti Én vagyok itt!-ben egy skype interjúra sikerült utolérnünk, ha esetleg lemaradtál volna róla, most itt visszanézheted.

Fotó: Instagram/@folkloricum