Most szól:
Vezeti:
2019.07.11 Csütörtök . 10:25

A NASA űrhajósait képzi egy magyar hölgy, Ari Csilla

Csillával beszélgettünk Skype-on, ahol mesélt nekünk egy picit a titokzatosnak tűnő munkájáról.

Nagyon sokan valószínűleg csak a televízióban láthattak a NASA-ról bármit is, hiszen olyan távolinak, olyan misztikusnak és titokzatosnak tűnik az egész. Ari Csillának viszont megadatott a lehetőség, hogy a NASA-nál dolgozzon, méghozzá neurobiológusként. Felmerülhet az emberben a kérdés, hogy de hát mégis mit csinál egy neurobiológus az űrkutatásban? Hát igenis sokat!

A Hold és a Mars körülményeit a legjobban a víz alatt lehet lemodellezni, így szinte mindig itt végzik az ilyen expedíciókat. A legutóbbi ilyen a NEEMO Expedíció volt, melyben Csilla már 2017-ben részt vett, azonban akkor még csak a felszínen volt, most azonban őt is felkérték arra, hogy merüljön le 9 napra és a csapattal együtt végezzenek el különböző kísérleteket.

 

 

Csillát Skype-on értük el az Én vagyok itt! szerda esti adásában, ahol mesélt arról, hogy mi mindent csinál a NASA mellett, mik a jövőbeni tervei, hogyan tudja segíteni az asztronauták munkáját, illetve azt is elárulja körülbelül mikorra tehető a Holdra, illetve a Marsra szállás időpontja.

Fotó: Unsplash