Most szól:
Vezeti:
2019.07.14 Vasárnap . 16:47

Otthoni fogfehérítés - pro és kontra

Vajon mennyire kockázatosak a fogorvosi rendelőn kívüli beavatkozások?

Ki ne vágyna vakítóan fehér, Hollywood-i sztárokéhoz hasonló fogsorra? A jó hír az, hogy ma a fogászati beavatkozások, legyen az egészségügyi vagy esztétikai, egyre humánusabbak és gyorsabbak. Ma már az is könnyen elérhető, hogy a fogainkat jó pár árnyalattal fehérebbé varázsoljuk, hiszen ezt - különféle módszerekkel - akár otthonról is megtehetjük.

Napról napra nő azoknak az UV lámpával felszerelt fehérítőknek a száma, amik könnyű szerrel megrendelhetők az internetről és csupán néhány alkalom után árnyalatokkal fehérebb mosolyt ígérnek. Aztán se szeri, se száma a különféle fehérítő fogkrémeknek, ami talán a legegyszerűbb, hiszen fogat amúgy is mosnánk, csak ezúttal olyan terméket használunk, ami még fehérít is.

via GIPHY

Az otthoni praktikák persze nem merülnek ki ezekben, hiszen számos népihagyomány van a mai napig érvényben. Sokan pl. a szódabikarbónára esküsznek, amit állítólag már az ókori Egyiptomban is használtak. Igaz, ami igaz néhány árnyalatot valóban jelenthet, ám fontos kiemelni, hogy a szemcsés anyag érzékennyé is teszi a fogakat és roncsolja a zománcot. Hasonló a helyzet a citromlével és a sóval is, melyek maró hatása szintén inkább károsnak mondható.

Így, ha biztosra akarunk menni, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Második lépésként pedig nem szabad elfelejteni azt sem, hogy maga a procedúra csak az első lépés a fehér fogakért, amit követően annak fenntartását az életmódunk megválasztásával már nekünk kell támogatni.

Az Én vagyok itt adásában Koltay Anna Dr. Márton Alpárral beszélgetett a témáról!

Fotó: Pexels