Most szól:
Vezeti:
2019.08.10 Szombat . 09:23

A világ 10 legtöbbet letöltött applkációja

Neked mennyi van meg a telefonodon az alább felsoroltak közül?

Mikor alkalmazást telepítünk, akkor többnyire egy könnyed mozdulattal átsiklunk afölött az információ fölött, hogy az applikáció milyen adatokhoz fér hozzá a mobilunkon. Senki sem szereti az apró betűs felhasználási feltételeket elolvasni, ráadásul gyakorlatilag két lehetőségünk van: vagy telepítjük, vagy sem, mert nem lehet szelektálni, hogy milyen hozzáférést engedünk és milyet nem.

via GIPHY

Fontos azonban észben tartani, hogy az applikációk veszélyeket is hordozhatnak magukban, ugyanis simán engedélyezünk olyan hozzáféréseket a készülékünkön, amiket ha tudnánk, lehet, hogy inkább nem tennénk. Ennek pedig az az egyetlen oka, hogy nem olvassuk végig a felhasználási feltételeket. Sokszor történt már olyan visszaélés a világban, amikor a felhasználó mondjuk olyan fotót látott viszont magáról az interneten, amit nem nagyon akart volna és ő volt az, aki engedélyezte, hogy bizonyos app hozzáférhessen a telefonban található fotókhoz.

A szombat esti Én vagyok itt!-ben Frész Ferenc kiberbiztonsági szakértő lesz a vendégünk, akivel kibeszéljük az applikációk veszélyeit, addig viszont mutatunk nektek egy listát, hogy mik a világon a legnépszerűbb alkalmazások.

1. WhatsApp

2. Messenger

3. TikTok

4. Facebook

5. Instagram

6. SHAREit

7. YouTube

8. LIKE Video

9. Netflix

10. Snapchat

Most már csak az a kérdés, hogy vajon melyik mekkora veszélyt rejt magában? Olvassátok el mindig a felhasználási feltételeket és nézzétek este az Én Vagyok Itt!-et!

Fotó: Pexles

Forrás: Sensortower