Most szól:
Vezeti:
2019.08.28. Szerda 11:22

Dél-Koreában koncertezett az idén 25 éves Junkies

Visszatért Dél-Koreába a Junkies: az idén 25 éves jubileumot ünneplő zenekar augusztus 17-én a Gangwon Rock Fesztiválon lépett fel.

A Barba Negra Trackben tartott, nagyszabású születésnapi koncertje után a Junkies zenekar tagjai meghívást kaptak az idén debütáló dél-koreai Gangwon Rock Fesztiválra, ahol augusztus 17-én léptek fel. Az ország nem ismeretlen a zenészek számára – 2016-ban már koncerteztek Szöulban, ami azért is volt akkoriban olyan nagy dolog, mert magyar banda korábban nem igazán fordult meg dél-koreai színpadokon.

  

„A NATY zenekar, amely a délkelet-ázsiai régióban eléggé ismert, 2015-ben nálunk járt, ezt követte a mi 2016-os utunk. Junnal, a gitáros sráccal azóta folyamatosan kapcsolatban vagyunk, rajta keresztül jött a lehetőség, hogy felléphessünk a Gangwon Fesztiválon, amit természetesen nem hagytunk ki” – magyarázza Szekeres András, a zenekar frontembere.

A 2016-os kétkoncertes miniturné nagyon nagy élmény volt a zenészek számára. Szinte mindent videóra vettek, ami Dél-Koreában történt velük – ezekből a felvételekből állt össze később a Buli van című daluk klipje. Nem meglepő tehát, hogy a mostani felkérésre is azonnal igent mondtak - bár ezúttal nem a fővárosban koncerteztek, ugyanolyan izgalommal készültek az útra, hiszen a szöuli klubok után azt is megtapasztalhatták, hogyan fesztiváloznak a dél-koreaiak.

A szuper izgalmas kalandról a zenekar a szerda esti Én vagyok itt!-ben részletesen is beszámol majd, így érdemes lesz velünk tartani!